Amenzile de circulație ar putea crește cu 60% începând de anul viitor. Dacă nu se ia nicio decizie cu privire la punctul de amendă până la 31 decembrie 2020, atunci va creşte automat din prima zi a anului viitor, scrie Digi24.ro.

În ultima zi din 2020 expiră plafonarea punctului de amendă la 145 de lei și doar un guvern cu puteri depline poate hotărî prelungirea măsurii.

Amenda maximă pe care o poate primi un şofer acum este de 2.900 de lei, adică 20 de puncte-amendă. Dacă nu va fi decisă o nouă plafonare, cuantumul maxim pe care îl poate plăti un conducător auto care a încălcat Codul Rutier se ridică la peste 4.400 de lei.

În lipsa unei Ordonanțe de Urgență, punctul de amendă va crește cu aproape 100 de lei de la 1 ianuarie. Și asta pentru că el reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri