Grupul german Daimler pregăteşte o Ofertă Publică Iniţială (IPO) pentru divizia sa de camioane, a anunţat publicaţia financiară Handelsblatt, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Listarea ar putea avea loc la finalul anului viitor, iar şeful diviziei, Martin Daum, ar putea obţine o extindere cu trei ani a contractului său, ca parte a acestor planuri, susţin sursele. După apariţia informaţiilor, acţiunile Daimler au urcat cu peste 3% la Bursa de la Frankfurt.

Speculaţiile privind listarea diviziei de camioane au apărut în mod regulat după ce Daimler a iniţiat măsuri pentru a forma subsidiare independente în subordinea sa, ceea ce, pe termen mediu, uşurează scindarea şi listarea lor.

"Posibilitatea unei astfel de decizii era deja cunoscută. Deşi veştile sunt pozitive pentru evoluţia acţiunilor, o listare a diviziei la finalul anului viitor arată că încă sunt multe de făcut", a afirmat un trader local.

Reprezentanţii Daimler nu au dorit să comenteze informaţia.

Şi grupul german Volkswagen AG a listat anul trecut divizia de camioane comerciale Traton, care include brandurile europene MAN, Scania şi Volkswagen.

Producătorii de camioane din întreaga lume se confruntă cu dificultăţi din cauza costurilor ridicate pentru dezvoltarea noilor modele şi a scăderii activităţii în industrie. Ei sunt forţaţi să facă noi alianţe pentru a împărţi costurile sau adoptă noi strategii.

Daimler se aşteaptă acum ca profitul operaţional din 2020 să fie în linie cu cel de anul trecut, de 10,3 miliarde de euro, după ce anterior previzionase un declin al câştigurilor. Previziunile Daimler se bazează pe o normalizare a condiţiilor economice de pe pieţele sale cheie, în absenţa unor noi măsuri de izolare ca urmare a pandemiei.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Sursa foto: Shutterstock / lassedesignen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri