Dacia Logan și Sandero Stepway au primit 2 stele la testele de siguranță Euro NCAP, in timp ce modelele Skoda Eniaq iV și Volkswagen ID.4, au fost recompensate cu punctajul maxim de 5 stele.

Organizația Euro NCAP a dezvăluit rezultatele celei de-a doua sesiuni de teste de siguranță de anul acesta, iar printre modelele testate s-au numărat și noile Dacia Sandero și Logan.

Dacia a fost depunctată din cauza sistemului de frânare automată de urgență, care recunoaște doar mașini. Sistemul Dacia nu este capabil să detecteze pietoni sau bicicliști și nici nu dispune de un sistem pentru menținerea benzii de rulare.

Citiți și O aplicație permite încărcări fără carduri în mai multe stații electrice, rezervări și plăți.

"Siguranța a evoluat. În mod clar, Dacia și-a găsit bucata de piață și se concentrează pe ea, dar rezultatul de 2 stele arată o ambiție mică, chiar și pentru un model accesibil. Decizia Dacia de a nu oferi o cameră radar este în mod clar neconformă cu piața și dezamăgitoare, deoarece Dacia este conștientă că mașinile lor vor trebui în curând să respecte noul Regulament general de siguranță," a declarat Michiel van Ratingen, Secretar General al Euro NCAP.

Euro NCAP a testat și noile Skoda Eniaq iV și Volkswagen ID.4, iar ambele modele electrice au fost recompensate cu punctajul maxim de 5 stele.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri