Cu toate că achiziționarea unui autovehicul a devenit o banalitate, achiziționarea unei mașini de lux este un motiv de mândrie și laudă. După cum probabil știe orice pasionat de autovehicule, BMW este unul dintre producătorii de autovehicule care realizează unele dintre cele mai luxoase mașini. Design-ul revoluționar, elegant, dinamic, sportiv, fiabilitatea dar și performanțele înregistrate de către modelele BMW fac ca această marcă de autovehicule să fie apreciată la nivel mondial.

Modul în care sunt construite modelele BMW face ca acestea să rămână foarte atractive chiar și după trecerea anilor. Așadar, achiziționarea unui autovehicul marca BMW pare la prima vedere să fie o investiție rentabilă, care aduce foarte multe beneficii și de care poți fi mândru.

De ce afirm faptul că pare că este o investiție rentabilă?

Pentru că la fel ca în cazul oricărei alte achiziții, și achiziționarea unui autovehicul marca BMW implică anumite dezavantaje. Costurile care trebuie plătite în momentul în care este realizată revizia tehnică sau în momentul în care mașina este deteriorată ca urmare a unui accident este un aspect care trebuie să îi pună serios pe gânduri pe cei care doresc achizționarea unui astfel de autovehicul.

Revizia tehnică a unui model BMW este costisitoare

Achiziționarea unui autovehicul marca BMW necesită realizarea unui efort financiar mare mai ales în cazul în care este achiziționat un model nou, de ultimă generație. Pentru că această marcă de autovehicule este foarte apreciată la nivel mondial, până și achiziționarea unui model realizat acum 10-15 ani de zile necesită un efort financiar considerabil.

Având în vedere că este vorba despre un autovehicul premium, realizat în cele mai bune condiții și utilizând doar piese și tehnologie de ultimă generație, revizia unui astfel de autovehicul este destul de costisitoare. Din păcate, multe dintre persoanele care achiziționează autovehicule BMW nu țin cont de faptul că întreținerea acestora necesită costuri financiare care nu sunt deloc de neglijat.

O astfel de situație duce la neglijarea întreținerii autovehiculului ceea ce scurtează durata de utilizare a acestuia și poate pune în pericol siguranța celor care participă la traficul rutier. Lăsând deoparte taxele și impozitele care trebuie plătite și care nu sunt deloc de neglijat în cazul deținerii unui autovehicul de lux, așa cum sunt modelele BMW, realizarea reviziilor tehnice necesită plata unor costuri destul de mari.

Cu toate că BMW produse autovehicule fiabile, la un moment și acestea au nevoie de schimbarea pieselor auto și a consumabilelor. Înainte de a decide care este modelul de autovehicul marca BMW pe care îl achiziționezi trebuie să te documentezi foarte bine cu privire la care sunt costurile pe care trebuie să le plătești constant din momentul achiziționării autovehiculului.

În ceea ce privește reviziile tehnice, trebuie menționat faptul că există o serie de piese auto BMW care se defectează destul de des și a căror schimbare necesită plata unor sume de bani care nu sunt de neglijat. Printre piesele auto care se defectează cel mai frecvent la un autoturism marca BMW se află următoarele:

  • Turbina este una dintre cele mai utilizate piese auto aflate în componența unui autovehicul. Aceasta este utilizată pentru a putea mări puterea motorului. Această piesa este indispensabilă modelelor de ultimă generație deoarece se construiesc mașini din ce în ce mai puternice.
  • Cu toate că turbina oferă o serie de beneficii trebuie știut faptul că în cazul unui model BMW, turbina este una dintre componentele care se defectează destul de repede. Stilul de condus este principalul motiv pentru care se defectează această componentă auto însă, există și alte motive care conduc la necesitatea schimbării turbinei.
  • Având în vedere că este vorba despre o componentă importantă este normal ca înlocuirea acesteia să necesite plata unui cost considerabil. Pentru a nu face o obișnuiță din schimbarea turbinei este necesar să te documentezi cu privire la modul în care trebuie condus și întreținut un autovehicul care este prevăzut cu turbină. De asemenea, trebuie știut faptul că există modele de turbine care sunt foarte fiabile și modele care din nefericire nu sunt foarte reușite din punct de vedere al fiabilității.
  • Bobina de inducție. Dorești achiziționarea unui autovehicul marca BMW care funcționează cu ajutorul benzinei? Trebuie să știi că acestea au o problemă cu bobina de inducție. Datorită locului în care este amplasată bobina de inducție aceasta se deteriorează destul de repede. Deteriorarea bobinei de inducție face ca motorul să nu mai funcționeze lin.
  • Sistemul de admisie. Necesitatea schimbării pieselor auto aflate în componența sistemului de admisie este una dintre cele mai mari cheltuieli cauzate de înlocuirea pieselor auto. Depunerea particulelor de carbon este cel mai mare dușman al pieselor aflate în componența sistemului de admisie.
  • Pentru a nu interveni des asupra sistemului de admisie este necesar ca starea acestuia să fie verificată în permanență. De asemenea, trebuie cerut sfatul specialiștilor din domeniul auto cu privire la ceea ce trebuie făcut pentru a prelungi cât mai mult posibil durata de utilizare a componentelor aflate în componenta sistemului de admisie.
  • Nu în ultimul rând, fulia de vibrochen este o altă componentă auto care trebuie schimbată mult mai des decât ți-ai dori. Vibrațiile din timpul condusului dar și stilul agresiv de a conduce sunt două dintre motivele pentru care această fulie se uzează mult mai repede decât ar fi normal.

Concluzii

Pentru a te putea bucura o perioadă cât mai lungă de modelul de autovehicul achiziționat trebuie să achiziționezi un model căruia poți să îi oferi întreținerea de care acesta are nevoie pentru a putea funcționa impecabil o perioadă cât mai lungă de timp.

După cum se înțelege și din informațiile prezentate în rândurile de mai sus, achiziționarea și întreținerea unui autoturism marca BMW implică costuri financiare mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri