Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat la Digi24 că transportul rutier greu va fi taxat nu în funcție de timp, ci de distanța parcursă. Ministrul spune că această măsură ar putea fi implementată de la finalul anului 2023.

Drulă spune că noul sistem se va aplica doar pentru mașinile de peste 7,5 tone: camioane, tiruri sau autocare, iar taxa va rămâne acceași pentru mașinile mici.

„Pentru mașinile mici rămâne acceași vinietă. E vorba de a ne alinia acestei tendinţe de taxare europeană, ceea ce permite o taxare mai corectă şi a utilizării, şi a poluării cauzate, permite să avem o competiţie mai echilibrată între traficul feroviar şi cel rutier", precizează Drulă.

În ceea ce privește nivelul noilor taxe, acesta a spus că se va consulta cu companiile de transport deoarece nu dorește să lovească sectorul transporturilor, ci să încurajeze această industrie.

„Nivelul taxei este o discuție. Încurajăm trasportul de marfă si de călători pe sectorul feroviar. Pe de altă parte există un anumit specific pentru tiruri. Ne trebuie un echilibru între cele două module de transport. Românii să nu aștepte ca lucrurile să se întâmple peste noapte. Eeste vorba de sfârșitul anului 2023”, mai spune ministrul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri