Jaguar Land Rover dezvoltă prototipul unui vehicul electric cu pilă de hidrogen. Testarea conceptului urmează să înceapă la sfârșitul acestui an, scrie cnbc.com.

Vehiculul se va baza pe noua versiune a Land Rover Defender și face parte din încercarea companiei de a atinge un obiectiv de zero emisii până în anul 2036.

Compania deținută de Tata Motors a descris vehiculele electrice cu pilă de combustibil ca fiind „complementare vehiculelor electrice cu baterie ... în drum către emisiile zero”.

Citiți și O aplicație permite încărcări fără carduri în mai multe stații electrice, rezervări și plăți

„Vehiculele cu tehnologia fuel cell cu hidrogen oferă densitate ridicată de energie și realimentare rapidă, precum și pierderi minime de autonomie la temperaturi scăzute, făcând tehnologia ideală pentru vehicule mari, cu rază mai lungă de acțiune sau pentru cele operate în medii calde sau reci”, a adăugat compania.

Marea Britanie intenționează să oprească vânzarea de vehicule noi diesel și pe benzină începând cu 2030. Din 2035, toate vehiculele noi vor trebui să aibă zero emisii de evacuare.

Citiți și Volvo a prezentat C40 Recharge, cel de-al doilea model electric suedez

Companii precum JLR încearcă, încet, dar sigur, să se adapteze la această nouă realitate. La începutul acestui an, Jaguar a anunțat că va deveni complet electric din anul 2025. Compania a mai spus că Land Rover va lansa șase „variante electrice” în următorii cinci ani.

Hidrogenul are o gamă variată de aplicații și poate fi implementat în sectoare precum industria și transportul.

Exemple de utilizare a acestuia în sectorul transporturilor includ autobuzele cu hidrogen din orașe precum Londra și Aberdeen. Și avioane cu pilă de combustibil cu hidrogen au operat zboruri în ultimii ani.

Sursa foto: Jaguar Land Rover

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri