Michelin a lansat anvelopa all-season Michelin CrossClimate2, care poate fi utilizată în majoritatea condițiilor meteorologice întâlnite de șoferi, indiferent de perioada anului.

Începând cu 1 septembrie, Michelin a pus în vânzare MICHELIN CrossClimate2. Lansată simultan în toată Europa, anvelopa Michelin All-Season de nouă generație oferă beneficiile unei anvelope de vară în ceea ce privește performanța la frânarea pe carosabil uscat și umed, eficiența energetică și durata de viaţă, precum si beneficiile unei anvelope de iarnă privind tracțiunea și frânarea pe zăpadă și la temperaturi scăzute. Marcajul 3PMSF (3-Peak-Mountain with Snow Flake) de pe pereții laterali ai MICHELIN CrossClimate2 confirmă faptul că anvelopa poate fi folosită iarna, chiar și în țările în care anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

MICHELIN CrossClimate2 se clasează în topul unei serii de teste europene care implică anvelope premium all-season pe locul 1 pentru frânare:
o Pe carosabil uscat1,
o Pe carosabil umed (anvelope uzate, la adâncimea legală a benzii de rulare)2,
o Pe zăpadă, de la primul până la ultimul kilometru (nou și uzat)3.

MICHELIN CrossClimate2 se remarcă, de asemenea, prin kilometrajul său excelent datorită compușilor săi și a tehnologiei LEV LAMELLA care reduce rezistența la rulare și prelungeşte durata de viață a anvelopelor.

Anvelopele pot fi schimbate mai rar și doar când ating limita legală de uzură, un avantaj pentru toate părțile:
- Pentru șoferi, care economisesc datorită duratei de viață mai lungi a anvelopelor, bucurându-se în același timp de o rezistență la rulare performantă care contribuie la economia de combustibil, kilometru după kilometru.
- Pentru planetă:
o Mai puține anvelope de schimbat necesită mai puține materii prime și înseamnă mai puține deșeuri.
o Rezistența la rulare performantă - kilometru după kilometru - echivalează cu emisii mai mici de CO2. Rezistența la rulare a MICHELIN CrossClimate2 este comparabilă cu cea a unei anvelope de vară.

MICHELIN CrossClimate2 vine într-o gamă de 105 dimensiuni de la 15 la 20 inch, ceea ce a reprezentat o provocare în termeni de producție. Lista include 65 de dimensiuni noi, o creștere cu 40% față de catalogul predecesorului său, MICHELIN CrossClimate+.

Gama MICHELIN CrossClimate2 este fabricată exclusiv în șapte fabrici europene, în special în Franța, Germania, Italia și Spania.

„De la lansare, primul model MICHELIN CrossClimate a avut un efect radical pe piața europeană a anvelopelor all-season, care de atunci s-a bucurat de o creștere anuală de peste 19%, fiind şi singurul segment care a continuat să crească în timpul pandemiei. Pentru următorii cinci ani, este de așteptat să crească cu o rată de peste 16% pe an. Mai sigur, mai durabil și mai economic, Michelin CrossClimate2 este o ilustrare a strategiei All-Sustainable a Grupului”, a declarat Scott Clark, Vicepreședinte Executiv, Automotive, Motorsport și membru al Comitetului executiv al grupului Michelin.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Sursa foto: Michelin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri