Piața globală a anvelopelor va crește cu aproximativ 5% anual până în 2024, conform LMC Tyre & Rubber. Obiectivul pe termen mediu al Nokian Tyres este să depășească creșterea pieței și să atingă vânzări nete de 2 miliarde de euro. Creșterea va fi determinată de produse noi și de strategii inteligente de penetrare a pieței.

Tendințele macro, precum și un număr tot mai mare de modele noi de mașini, pătrunderea crescută a SUV-urilor și CUV-urilor și reducerea schimbărilor climatice determină o cerere de anvelope inovatoare, produse în mod sustenabil.

Compania Nokian a lansat un număr record de produse noi în perioada 2020-2021 și va continua să accelereze inovația pentru a-și consolida competitivitatea și poziționarea unică în segmentul anvelopelor premium.

Obiectivele nefinanciare se axează pe introducerea de inovații privind mediul și siguranța produselor, reducerea emisiilor de CO₂, conform obiectivelor inițiativei Science Based Targets, îmbunătățirea siguranței la locul de muncă și monitorizarea sustenabilității furnizorilor.

Câteva astfel de obiective sunt creșterea ponderii de materie primă reciclată sau regenerabilă din anvelope la 50% până în 2030, reducerea cu 25% a emisiilor de CO₂ atât din materiile prime, cât și din anvelope, între 2018-2030, reducerea frecvenței accidentelor (LTIF) anual cu 20%, sau auditul nivelului de sustenabilitate pentru toți furnizorii esențiali activi până în 2025.

Sursa foto: Nokian

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri