Mazda Motor Corporation a anunța planul de extindere a gamei de SUV-uri începând cu 2022. Două modele noi din gama de SUV-uri a companiei, Mazda CX-60 și Mazda CX-80, vor fi introduse în toată Europa în următorii doi ani.

Pentru a satisface nevoile tot mai mari ale pieței, Mazda le va oferi clienților europeni o gamă mai largă de SUV-uri (CX-60, CX-70, CX-80 și CX-90), combinând cele mai recente tehnologii de mediu cu plăcerea de a conduce prezentă la fiecare model Mazda.

În același timp, noile SUV-uri de clasă mare CX-70 și CX-90 împreună cu CX-50, din gama cu platforme mici, vor fi lansate în SUA și în alte piețe non-europene.

Noile modele europene, Mazda CX-60 și Mazda CX-80, vor duce la creșterea vânzărilor pe termen mediu și lung. Folosind pe deplin strategia de dezvoltare și producție a companiei Building Block, care încorporează tehnologia Skyactiv, planificarea combinată și producția flexibilă, Mazda își va extinde gama SUV folosind cele mai noi tehnologii.

Dispunând de două (CX-60), respectiv trei rânduri de locuri (CX-80), vor introduce în Europa modelele hibride plug-in cu motoare pe benzină combinate cu un motor electric. Noua generație de motoare pe benzină Skyactiv-X cu șase cilindri în linie și motorul diesel Skyactiv-D vor fi, de asemenea, introduse în combinație cu un sistem mild hybrid de 48V, care combină o putere ridicată cu performanțe ecologice excelente.

În plus, în prima jumătate a anului 2022, va fi prezentată o nouă versiune a primului model electric Mazda MX-30 care încorporează acum mai multe tehnologii de electrificare utilizând motorul rotativ unic Mazda ca generator.

În jurul anului 2025, compania va introduce o serie de produse noi pe o nouă platformă dedicată mașinilor electrice. Odată cu introducerea acestor modele, Mazda va avansa în procesul de a electrifica în întregime gama până în 2030.

Alături de aceste noi modele, Mazda CX-5 2022, rămâne unul dintre modelele de bază pentru Mazda la nivel global. CX-5 și alte modele precum CX-30 vor continua să joace un rol cheie în gama de SUV-uri crossover Mazda.

Sursa foto: Mazda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri