Mazda2 Hybrid și o versiune actualizată a SUV-ului Mazda CX-5 sunt noutățile mărcii japoneze care vor ajunge în showroom-urile din România în 2022, potrivit reprezentanților mărcii.

Noua Mazda2 Hybrid este cel mai recent rezultat al unei colaborări de lungă durată între Mazda Motor Corporation și Toyota Motor Corporation. Acesta va fi un model OEM furnizat de Toyota Motor Europe, o subsidiară deținută în totalitate a Toyota Motor Corporation, și va fi adăugat la gama europeană Mazda2 ca model propriu Mazda.

Este un autoturism important pentru Mazda, în contextul angajamentului companiei de a îndeplini obiectivele stabilite prin „Sustainable Zoom-Zoom 2030”, viziunea sa pe termen lung pentru dezvoltarea tehnologică.

Mazda2 Hybrid este un hibrid complet, cu autoîncărcare, care combină un motor cu trei cilindri pe benzină de 1490 cmc, 93 CP/68 kW cu un motor electric de 59 kW, pentru o putere totală a sistemului de 116 CP/85 kW.

Noul hibrid Mazda va accelera de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde și are o viteză maximă de 175 km/h. Are o economie de combustibil WLTP în ciclu combinat de numai 4-3,8 l/100 km și emisii de CO2 de doar 93-87 g/km (în funcție de dimensiunea roților de 16” sau 15”).

Retail jobs

La pornire, vehiculul rulează automat în modul electric, oferind o funcționare lină, fără întreruperi și silențioasă cu puterea motorului electric în medii urbane, cu emisii zero de CO2, NOx și particule.

În timpul exploatării normale, alocarea puterii este ajustată între motorul pe benzină și motorul electric pentru performanțe optime și cea mai bună eficiență a consumului de combustibil. În timpul decelerării și la frânare, energia cinetică este recuperată ca energie electrică și este stocată în bateria de înaltă performanță.

Nivelul de putere al bateriei este gestionat constant prin intermediul unui generator acţionat de motor pentru a elimina orice nevoie de reîncărcare a sistemului dintr-o sursă externă.

Deși este un vehicul din segmentul B, ampatamentul lung de 2.560 mm al noii Mazda2 Hybrid găzduiește confortabil până la patru adulți și asigură un volum de 286 de litri pentru portbagaj. Este disponibil în toată Europa în trei niveluri de echipare: Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile și Mazda2 Hybrid Select.

Citeste si:
Mazda CX-5 primește o versiune actualizată în 2022
Mazda CX-5 primește o...

Un alt model nou Mazda în 2022 este versiunea actualizată a SUV-ului Mazda CX-5, care vine cu o dinamică de condus îmbunătățită, un design stilizat și o diferențiere mai puternică a nivelurilor de echipare, îmbunătățiri ale dotărilor și aspectelor practice de la interior dar și o gamă extinsă de tehnologii de siguranță. Zgomotul de rulare a fost, de asemenea, redus, în special atunci când se circulă pe suprafețe aspre, cum ar fi pietrișul.

Mazda CX-5 2022 introduce opțiunea de selecție a modului de a conduce, Mi-Drive. Tehnologia îi permite șoferului să selecteze cel mai potrivit mod de a conduce printr-o singură atingere a unui comutator.

Partea din față a modelului CX-5 2022 prezintă o grilă și aripă specifică Mazda mai puternic evidențiate și cu un aspect tridimensional mai pronunțat. Atât farurile, cât și stopurile au fost, de asemenea, restilizate și s-a adăugat o nouă culoare exterioară, Zircon Sand. Cele trei niveluri de echipare încorporează diferențe subtile pentru a-și defini caracteristicile distinctive.

Citeste si:
Noul SUV Mazda CX-60 PHEV va fi prezentat oficial în martie
Noul SUV Mazda CX-60 PHEV va...

Interiorul modelului CX-5 2022 conține acum o stație de încărcare wireless de tip Qi pentru telefoane mobile în consola centrală. Podeaua portbagajului, alcătuită din două piese reversibile, și bara de protecție spate sunt la același nivel pentru a facilita încărcarea și pentru a oferi un volum mai mare. Modelele Newground au o pardoseală de portbagaj cu o parte rezistentă la apă pentru articolele umede sau murdare.

Gama actualizată de sisteme de siguranță i-Activsense a Mazda CX-5 include Cruise & Traffic Support (CTS). CTS ajută la reducerea oboselii șoferului asistând la accelerație, pedala de frână și direcționării volanului atunci când vehiculul este blocat în trafic. Farurile LED adaptive (ALH) din față au evoluat pentru a oferi un control mai bun asupra distribuției luminii.

Citeste si:
BMW lansează anul acesta în România peste 10 modele noi de mașini
BMW lansează anul acesta în...

Sursa foto: Mazda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri