Productia de vehicule şi motoare a fost suspendată la fabrica Ford din Craiova ca urmare a problemei aprovizionarii cu semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală.

Din același motiv, in perioada 19-21 octombrie uzina va lucra într-un singur schimb în loc de trei, atat în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare, scrie G4Media.

Compania nu a putut oferi informaţii cu privire la planurile viitoare de producţie, arătând în schimb faptul ca va continua să ajusteze producţia în funcţie de evoluţia aprovizionării cu semiconductori.

Purtătorul de cuvânt Ana Maria Timiș a anunțat că Ford Romania prioritizează vehiculele contractate deja de către clienţi.

Și Dacia și-a întrerupt activitatea din lipsa componentelor electronice, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni fiind suspendată în ziua de 8 octombrie. Pe 8 octombrie nu au lucrat aproximativ 90% din cei 14.000 de angajaţi. Aceştia au fost plătiţi cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă.

Producătorii auto s-ar putea confrunta până în 2023 cu deficitul de cipuri

Creşterea cererii pentru semiconductori va provoca dificultăţi de aprovizionare industriei auto în 2022 şi în 2023, deşi până atunci deficitul ar putea fi mai puţin sever, a afirmat directorul general al producător auto german Daimler AG, Ola Källenius.

Daimler este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de cipuri pentru industria auto.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri