Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au ridicat pe, 18 noiembrie, 25 de autovehicule, care stăteau parcate de ani de zile pe străzile Liniei, Constantin Marinescu, Ioan Culcer, Pietrele Doamnei, Calea Giulești și pe bulevardele Uverturii, Iuliu Maniu și Preciziei.

Multe dintre ele erau adevărate focare de infecție, pline cu gunoaie, haine și alte obiecte strânse de persoane fără adăpost, care-și făcuseră culcuș în interiorul lor.

”Poliția Locală este mereu alertă pe acest subiect! Am început cu politici de toleranță zero, iar pe măsură ce polițiștii locali vor căpăta mai multă încredere că nimic nu li se întâmplă, dacă aplică legea, le vom extinde și în alte domenii. Încep sa fiu din ce în mai mulțumit de polițiștii locali, nu suntem încă acolo unde îmi doresc eu, dar se fac pași în direcția corectă”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Peste 10.000 de hârburi, identificate pe străzile din Sectorul 6

Pe spațiul public din Sectorul 6 au fost identificate peste 10.000 de hârburi, iar pentru 1.163 au fost trimise somații către proprietari. 771 dintre aceștia le-au ridicat de bunăvoie și le-au dus fie la fier vechi, fie le-au repus în circulație.

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPPU) Sector 6 a eliberat străzile de încă 159 de mașini vechi. În total, 930 de hârburi au dispărut de pe străzi.

Toate vehiculele sunt depozitate într-un spațiu amenajat, în Bulevardul Preciziei nr. 24. Proprietarii care vor să le revendice au două luni la dispoziție, apoi mașinile merg la REMAT. Ei vor avea de achitat o taxă de 530 lei, cu TVA, care acoperă costul ridicării, transportului și al depozitării.

Campania de ridicare a maşinilor abandonate de pe raza Sectorului 6 a început încă din ianuarie 2021, când reprezentanții primăriei s-au apucat de elaborarea regulamentului și au inventariat mii de mașini părăsite. Vorbim despre cele care sunt scoase din circulație, fără ITP valabil și impozit achitat pentru ele. Primul autoturism de acest gen a fost ridicat de ADPPU pe 12 mai. Activitatea are loc sub coordonarea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6, în baza Dispoziției Primarului Sector 6.

De asemenea, regulamentul permite și ridicarea mașinilor parcate ilegal, care încurcă circulaţia și blochează acțiunile de salubrizare.

Astfel că tot ieri, 18 noiembrie, au fost ridicate 12 autovehicule de pe străzile Tolbei, Cara Anghel, Lățea Gheorghe, Obcina Mare, Gârleni, Țincani, Aleea Meseriașilor și de pe bulevardele 1 Mai și Drumul Taberei.

Șoferii fuseseră somați să le mute cu 48 de ore înainte, pentru că în zonele respective urmau să aibă loc acțiuni de igienizare pe carosabil și la marginea trotuarelor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri