Toate produsele confiscate de Agenția Națională de Administrare Fiscală sunt scoase la vânzare în magazine fizice sau puse la licitație pe site-ul agenției. Cele mai populare produse pe care le poți găsi sunt mașinile și terenurile, dar Fiscul te poate surprinde. Am creat un top al celor mai inedite produse pe care ANAF le scoate la licitație; de la avioane, până la corturi pentru copii, mixere sau vagoane de tren.

Produsele valoroase confiscate de ANAF, cum sunt mașinile sau locuințele, sunt vândute către populație prin licitație. Toate aceste licitații sunt anunțate de către Fisc pe site-ul autorității. Fiindcă pe acest site nu sunt atașate fotografii cu produsele scoase la vânzare, agenția a creat o pagină de Facebook dedicată unde postează constat fotografii cu obiecte confiscate.

Magazinele fizice ANAF sunt locurile în care Fiscul vinde marfa confiscată de la românii care practică evaziunea fiscală. Diferența dintre produsele din magazine și cele scoase la licitație este că, punctele fizice sunt destinate produselor neperisabile, cu valoare mică și cuprind în general produse de menaj sau îmbrăcăminte. Prețurile bunurilor sunt mai mici decât celor din second-handuri: prețul mediu al produselor din magazin depășește cu greu 10 lei. Poți vedea AICI ce fel de mărfuri găsești la magazinul Fiscului din București.

Ce trebuie să faci pentru a participa la licitațiile ANAF

Pentru participarea la licitaţie ofertanţii depun, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, următoarele documente:

- oferta de cumpărare;
- dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
- împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
- pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
- pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română;
- pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate;
- pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport;
- declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.

*Pentru această prezentare am folosit și exemple de produse scose la licitație în trecut, care nu mai sunt valabile.

Sursa foto: Facebook/ Anunțuri valorificare bunuri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri