Mărginită de Marea Egee, insula Skopelos este o destinație fermecătoare și atemporală, care fascinează an de an turiștii. Parte a arhipelagului Sporade, Skopelos este insula unde verdeața se îmbină cu istoria și gastronomia pentru a oferi vizitatorilor tot ce are mai bun. În plus, fanii Mamma Mia trebuie să afle că această insulă este una dintre destinațiile în care s-a filmat această peliculă extrem de populară, cu Meryl Streep în rolul principal.

Orașul principal al insulei, Skopelos Town, te întâmpină cu farmecul său aparte, încă din momentul în care te dai jos de pe vas. Plimbându-te pe străzile întortocheate și pietruite vei avea timp să observi și acoperișurile roșii ale caselor, într-o atmosferă parfumată datorită înfloritoare florilor de bougainvillea și iasomie, scrie greekreporter.com.

Skopelos, o călătorie spirituală de neuitat

Cu un număr mare de mănăstiri și biserici, Skopelos este și un loc bun pentru pelerinaj. Biserica Agios Ioannis Kastri, cocoțată pe o stâncă de 100 de metri și imortalizată în Mamma Mia, oferă o priveliște panoramică, însă numai după ce urci cele 200 de trepte. Este o priveliște care îți taie respirația și care merită efortul.

Pentru pasionații de natură, insula este o oază de verdeață, având peste jumătate din teritoriul său acoperit de o pădure de pini neatinsă. Aceste peisaje luxuriante oferă oportunități nesfârșite de explorare, drumeții și conectare cu natura virgină a insulei. Pădurile se extind până la linia de coastă, lăsând loc unei serii de plaje idilice. Pentru pasionații de peisaje romantice, Skopelos este și o destinație perfectă pentru a petrece luna de miere alături de partenerul sau partenera de viață.

De la ambianța golfului Stafilos, la frumusețea orbitoare a Kastani și Milia și la Neo Klima, care îți taie respirația, Skopelos se mândrește cu o mulțime de experiențe inedite pe plajă, toate invitându-i pe vizitatori să se relaxeze sub atingerea soarelui grecesc.

Săpând mai adânc în istoria insulei, Skopelos are o cronologie interesantă, care se întinde din epoca neolitică până în perioada bizantină, dar și dincolo de aceasta. Trecutul său a fost influențat de diverse civilizații, toate lăsându-și amprenta și contribuind la bogăția culturală a insulei. Siturile arheologice, precum ruinele antice de la Asclipio și Sentoukia, cu mormintele lor misterioase din piatră, oferă o privire intrigantă asupra trecutului Skopelos.

O vacanță în Skopelos este incompletă dacă nu te răsfeți cu deliciile culinare de pe insulă. Bucătăria locului constituie o adevărată aventură gastronomică, oferind mâncăruri tradiționale și pline de savoare. E musai să încerci plăcinta cu brânză, o variantă distinctă a preparatului clasic grecesc, dar și prunele dulci Skopelos în sirop, o specialitate regională. Insula este, de asemenea, cunoscută pentru mierea și vinurile locale, produse ale pământului său fertil care completează perfect orice masă.

Dincolo de peisajele sale pitorești și de bucătăria apetisantă, Skopelos abundă de viață și energie în timpul festivităților și evenimentelor culturale. Aceste sărbători sunt o ocazie perfectă de a intra în contact cu localnicii și de a lua contact cu tradițiile și folclorul insulei. Printre locurile pe care trebuie să le viziteze neapărat pasionații de istorie și cultură se numără Muzeul Folcloric și Muzeul Naval, ambele oferind o perspectivă intrigantă asupra trecutului și moștenirii culturale a insulei.

Pe măsură ce soarele apune și Skopelos se pictează cu nuanțele calde ale serii, insula oferă o viață de noapte vibrantă. Bucurați-vă de o seară relaxată la unul dintre numeroasele baruri de pe plajă, savurând cocktailuri pe malul mării, sau lăsați-vă purtați de melodiile grecești live din taverne. Insula oferă o gamă variată de activități nocturne pentru a satisface toate gusturile.

Paraiso Beach Bar: O destinație musai de vizitat în Skopelos

O noutate în ceea ce privește plaja, bucătăria și viața de noapte a insulei este Paraiso Beach Bar Skopelos. Situat în cel mai încântător loc al Mării Egee, unde valurile turcoaz îi servesc drept semnătură, Paraiso Beach Bar își așteaptă cu nerăbdare turiștii pentru a le oferi experiențe de neuitat.

Surse foto: Pexels și Unsplash

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri