Grecia rămâne și anul acesta printre destinațiile favorite ale românilor. Iată șase dintre insulele grecești care încă nu au fost atinse de turismul de masă, în care să vă puteți bucura pe deplin de spiritul și tradițiile locale.

Koufonisia, Ciclade

Insulele Koufonisia au fost descrise drept „paradisul ascuns” al Greciei și au devenit recent un loc de vacanță preferat atât pentru turiștii greci, cât și pentru turiștii străini, notează Greek Reporter.

Koufonisia este un grup de insule aparținând arhipelagului Cicladele de Est, format din Pano Koufonisi (Koufonisi de Sus) și Kato Koufonisi (Koufonisi de Jos).

Aceste insule idilice sunt cunoscute pentru plajele lor calme, cu nisip auriu și ape turcoaz, numeroasele lor piscine naturale și peșterile magnifice.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Milos, Ciclade

Dacă doriți selfie-uri uimitoare și amintiri de neuitat, călătoriți pe insula grecească Milos.

Insula vulcanică are un teren incredibil, asemănător unui peisaj lunar, în diferite culori de formațiuni roșii, maro și albe, care se revarsă în marea adâncă, turcoaz.

Există, de asemenea, sate tradiționale de pescuit, dar și sate de munte de explorat în jurul insulei

De asemenea, veți dori să explorați golfurile nesfârșite ale insulei, care sunt accesibile printr-un tur cu barca.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Alonissos, Sporade

Alonissos este o insulă grecească fermecătoare și este cea mai liniștită dintre insulele Sporade, care includ Skopelos și Skiathos.

Insula are sate pitorești pline cu căsuțe cu acoperiș de piatră, pante verzi luxuriante cu păduri de pini parfumate și plaje frumoase.

Un alt avantaj mare pentru a merge pe această insulă, pe lângă evitarea destinațiilor turistice supraaglomerate, este că puteți face o excursie cu barca din portul Patitiri până în primul parc marin național al Greciei, unde puteți vedea delfini și foci în habitatul lor natural.

Desigur, puteți lua oricând un feribot pentru a vizita Skopelos, o călătorie de 90 de minute de la Alonissos.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Kastellorizo, Dodecanez

Această mică comoară este atât de ciudată și de primitoare încât s-ar putea să nu vreți să plecați vreodată. Kastellorizo este cea mai mică insulă locuită a Greciei și se află la doar 2 kilometri de coasta Turciei.

Casele au o arhitectură în stil anatolian, iar insula are castele pe deal.

Chiar dacă insula este mică, există multe de făcut pe insulă și pe marea din jur. Puteți lua o barcă pentru a face turul peșterii Blue Grotto sau puteți vizita mica insulă de stâncă pentru a face scufundări și a vă bucura de o plajă privată.

Insula Kastellorizo găzduiește, de asemenea, o mănăstire și un castel deasupra portului. De acolo puteți vedea Kas, Turcia în depărtare. Este o insulă mică, liniștită și fermecătoare.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Paxos și Antipaxos, Ionian

Paxos este situat la numai 15 kilometri sud de cea mai populară insulă Corfu. Este mic, pitoresc și confortabil, cu sate de pescari și plantații de măslini întinse, despărțite de ziduri de piatră.

Antipaxos este o mică insulă situată la aproximativ 3 kilometri la sud de Paxos.

Când doriți să experimentați o experiență relaxată a satului grecesc, mergeți la Paxos și Antipaxos. Aici, puteți lua un măgar pentru a traversa insula, puteți vizita câteva peșteri, vă puteți întinde pe plajele liniștite cu nisip, cum ar fi Mongonisi în sud, și puteți savura fructe de mare proaspete.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Symi, Dodecanez

Această insulă muntoasă are case colorate care împrăștie dealurile și este situată la aproximativ 41 de kilometri nord-vest de Rodos.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Insula are multe plaje și golfuri, dar și o mănăstire faimoasă în orașul Panormitis care atrage turiști internaționali în fiecare an.

Există puțin peste 2.500 de locuitori pe insulă, ceea ce o face destinația perfectă, nealterată. Puteți chiar să faceți un tur cu barca de toată ziua în jurul insulei pentru a vedea toate minunile sale naturale.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri