Oare de unde se aprovizioneză Moș Crăciun cu cadouri? Adică, sigur că în drumurile lui trece pe la marii producători, înșfacă de acolo cât poate să care, dar mai departe? Oare nu trece și pe la producători de jucării mai mici, la început de drum, să-i susțină și pe ei? Tot întrebându-mă lucurile astea, am "interceptat" unul dintre locurile din care sursele îmi spuseseră că se mai aprovizionează Moș Crăciun, mai precis fabrica Jucărești din Bradu, județul Argeș, chiar în apropiere de Pitești.

"2019 este anul de început al Jucărești și tot atunci am deschis magazinul online jucaresti.ro. Ne-am dorit să împărtășim experiența de realizare a jucăriilor cu cât mai multă lume și am deschis fabrica pentru vizite astfel încât copiii să afle cum se realizează o jucărie", a declarat pentru wall-street.ro Florentina Dascălu, reprezentant Jucărești.

Aceasta spune faptul că este o experiență inedită pentru copii aceea de a vedea, etapă cu etapă, cum materia primă este prelucrată și apoi, cu ajutorul utilajelor, se obțin jucăriile.

De asemenea, ea adaugă că elementul care diferențiază Jucărești de alți jucători din piața de profil este că produce jucării și ambalaje prietenoase cu mediul înconjurător, acestea fiind realizate din materiale naturale, reciclabile, non-toxice și nu necesită baterii, fiind mult mai rezistente și ușor de întreținut.

De sărbători angajații noștri chiar se deghizează în spiriduși și oferim tururi educative copiilor pentru a vedea pe viu cum ia naștere o jucărie. Mai mult, chiar am creat o cameră interactivă unde, cu ajutorul realității virtuale, pentru câteva momente copiii pot fi ajutoarele Moșului.

Florentina Dascălu, reprezentant Jucărești

Cât despre felul în care aceste jucării ajung la public, reprezentanta Jucărești spune că fabrica nu are colaborări cu retaileri, punctul de desfacere fiind chiar depozitul unde sunt jucăriile.

Cu toate astea, spune Florentina Dascălu, compania are în plan pentru viitor să colaboreze și cu anumiți retaileri.

Aceasta a dezvăluit de asemenea și tipurile de jucării care sunt cele mai căutate, spunând că, în perioada Crăciunului, clienții sunt interesați de seturi de construcție, decorațiuni și jucării cu tematică de Crăciun.

Totodată, reprezentanta Jucărești adaugă faptul că sunt foarte populare în această perioadă jucăriile și jocurile educative pentru întreaga familie.

Am sesizat că oamenii sunt mai puțin dispuși să cheltuiască bani pe jucării față de alți ani. Ce-i drept, au fost diferențe semnificative date și de contextul economic sau veniturile individuale, dar am observat că în anumite perioade, cum ar fi sezonul sărbătorilor, bugetele alocate cadourilor se măresc.

Florentina Dascălu, reprezentant Jucărești

Cât privește coșul mediu de cumpărături al clienților, reprezentanta Jucărești estimează că acesta se ridică la aproximativ de 100 de lei, deși de obicei în perioada sărbătorilor se dublează.

Totodată, afirmă ea, compania are diverse reduceri și oferte pentru această perioadă a anului, la momentul actual practicând reduceri de până la 70%.

Nu în ultimul rând, cu privire la performanța companiei în 2023, Florentina Dascălu spune că, în ceea ce privește vânzările, a sesizat o scădere, dar întotdeauna echipei îi place să se reinventeze și să transforme încercările nereușite în favoarea sa.

Sursa foto: Jucaresti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri