Zeci de percheziţii domiciliare au fost efectuate concomitent în România şi Ungaria în cadrul unei anchete privind probarea unei activităţi infracţionale constând în achiziţionarea din zona Budapesta de produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, urmată de introducerea şi vânzarea acestora către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe.

Au fost descoperite astfel un depozit clandestin folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate, dar şi o o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, precum şi detergenţi în valoare de peste 850.000 de lei.

"În cursul lunii octombrie 2023, în temeiul art. 13 din Convenţia cu privire la asistenţă judiciară reciprocă între statele membre ale U.E. din 29.05.2000, între autorităţile judiciare române (prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia) şi cele maghiare (prin Biroul Procurorului General al Ungariei), cu intermedierea Eurojust, a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu scopul documentării şi probării unei activităţi infracţionale constând în achiziţionarea din Ungaria, zona Budapesta, de produse contrafăcute, în special detergenţi din diferite mărci premium, urmată de introducerea în România şi vânzarea acestora către diferiţi cumpărători de pe raza mai multor judeţe", se menţionează în comunicatul transmis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit acestuia, în baza schimbului reciproc de informaţii şi a probelor administrate, marţi au fost efectuate, concomitent, atât în România, cât şi în Ungaria, un număr total de 41 de percheziţii domiciliare.

În ceea ce priveşte acţiunile realizate în România, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a fost descoperit pe raza judeţului Mureş un depozit clandestin, folosit pentru contrafacerea unor mărci de detergenţi din gama premium, prin îmbutelierea de detergent sub formă lichidă, urmată de aplicarea, fără drept, de etichete purtând mărci protejate.

"În urma punerii în executare a mandatelor de percheziţie domiciliară a fost descoperită o instalaţie de îmbuteliere, etichetare şi ambalare detergenţi lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar şi următoarele cantităţi de detergenţi în diferite forme, după cum urmează: 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut; 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri. Valoarea de piaţă a bunurilor mai sus menţionate este de aproximativ 856.000 lei", se precizează în comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate sumele de 51.525 de lei şi 1.000 de euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, raportat la comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar.

Sursa foto: Parchetul Alba Iulia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri