În perioada prilejuită de sărbătoarea Floriilor, Jandarmeria Română a dispus suplimentarea efectivelor prezente în toate locurile unde vor avea loc manifestări religioase și cultural-artistice.

Peste 3000 de jandarmi vor acționa zilnic, la nivel național, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la evenimentele care vor avea loc în această perioadă.

De asemenea, în duminica Floriilor, peste 5000 de jandarmi se vor afla în preajma celor aproximativ 12.000 de lăcașuri de cult, cu ocazia desfășurării sărbătorii religioase, la care se așteaptă prezența a peste un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

De asemenea, Jandarmeria va fi prezentă în zonele unde se organizează evenimente cultural-artistice, în piețe, târguri, oboare, în marile centre comerciale, în gări, autogări sau în zonele unde se așteaptă prezența unui număr mare de persoane.

Unele dintre cele mai importante misiuni care au loc în această perioadă și pe care Jandarmeria Română, alături de celelalte structuri din MAI, le gestionează sunt festivalul Hustel Music desfășurat la Costinești, unde se așteaptă prezența a unui număr de aproximativ 5.000 de persoane și concertul de muzică de la Casa de Cultură a Studenților din Iași, cu prezența a peste 3000 de persoane.

Măsuri luate de Jandarmeria Română în București

De asemena, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre FCSB- FC Farul, care va avea loc pe Arena Națională si unde se așteaptă prezența peste 25.000 de persoane.

Totodată, Jandarmeria Română va fi prezentă și în stațiunile montane, pentru siguranța turiștilor. Zilnic, peste 200 de jandarmi se vor afla permanent pe traseele şi în stațiunile turistice, echipați și pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

În Capitală, între orele 15.30-18.30, Jandarmeria București, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță pentru protecția participanților la procesiunea religioasă organizată de Patriarhia Română, procesiune care va porni de la Mănăstirea Radu Vodă și se va încheia pe Colina Bucuriei, la care organizatorul a estimat o participare numeroasă de peste 12.000 de persoane.

Jandarmeria recomandă tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să respecte recomandările forțelor de ordine, să acorde o atenție deosebită copiilor, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul jandarmilor din apropiere.

Sursa foto: Jandarmeria Română/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri