Românii își dovedesc în ultimul timp afinitatea pentru călătorii, având o dorință din ce în ce mai mare de a explora lumea, dar și o doză de spontaneitate când vine vorba de planificare. Kiwi.com,companie de travel tech, oferă date despre cum și unde călătoresc românii în weekendul prelungit dintre 11 și 14 august.

Se pare că atunci când vine vorba de city-breaks, românii nu plănuiesc cu foarte mult timp în avans. În plus, alegerile lor de călătorie pentru weekendul prelungit oferă perspective interesante. Notabil, datele Kiwi.com dezvăluie că românii se numără printre naționalitățile care au tendința de a rezerva cu mai puțin timp în avans, în general. Mai mult de jumătate (54%) din rezervările făcute folosind Kiwi.com pentru weekendul prelungit din august au fost efectuate în luna iulie, 22% dintre rezervări au fost realizate în iunie, urmate de 11,7% în mai și aproape 3% în aprilie.

Românii preferă să exploreze orașe mari din Europa de Vest și nu destinații la plajă. Conform datelor Kiwi.com, printre destinațiile preferate de români pentru weekendul prelungit din august se numără Milano, Londra, Roma, Bruxelles și Paris. În plus, principalele aeroporturi de plecare în acest interval sunt Aeroportul Internațional Henri Coandă, Aeroportul Internațional Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Suceava și Aeroportul Internațional Timișoara. Se pare că locuitorii din Moldova au o afinitate pentru călătorii.

Cu toate acestea, românii folosesc weekendul prelungit și ca punct de pornire pentru vacanțe mai lungi în Europa. Mulți dintre ei pleacă în data de 11 august, dar șederile lor depășesc durata weekendului: 42% dintre români care rezervă călătorii de întoarcere pe Kiwi.com au planificat vacanțe care durează de la 1 la 2 săptămâni, iar 29% au rezervat concedii care se întind pe o perioadă de 4 până la 6 zile. Pe de altă parte, doar 18% au optat pentru șederi mai scurte, de 3 zile, aliniindu-se, deci, cu durata weekendului 11-14 august. În final, din numărul total de rezervări dus-întors, 8% și-au rezervat călătoria pentru 2 până la 3 săptămâni, iar 3% pentru 3 săptămâni până la 2 luni.

*Rezervări făcute între 01.01.2023 și 02.08.2023 pentru călătorii între 11.08.2023 și 14.08.2023.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri