„Străzi deschise - București, Promenadă urbană” se extinde, în premieră, și în sectorul 5 al Capitalei, pe Strada Humulești, în zona cuprinsă între Șoseaua Sălaj și Strada Trompetului, cu concerte de jazz, spectacole de circ și magie, dar și cu activități artistice și recreative variate.

A treia ediție a celui mai amplu proiect outdoor al Capitalei, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” se desfășoară pe parcursul mai multor weekenduri până pe 8 octombrie 2023, asigurând pietonalizarea temporară a unor artere altfel aglomerate ale orașului și un program artistic în aer liber ce le oferă posibilitatea locuitorilor orașului să își petreacă timpul liber în spațiul public. Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Zone pietonale „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” / 30 septembrie – 1 octombrie:

• Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, între orele 10:00 și 22:00;
• Strada Humulești, sector 5, în zona cuprinsă între Șoseaua Sălaj și Strada Trompetului, între orele 10:00 și 21:00.

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” Calea Victoriei / 30 septembrie – 1 octombrie 2023

Sâmbătă, 30 septembrie, programul artistic începe la ora 17.00, în zona Statuii Iuliu Maniu, cu spectacolul-colaj „Creangă prin povești”, dedicat copiilor și părinților, în care actorii Teatrului „Ion Creangă” vor antrena publicul într-o aventură prin poveștile marelui scriitor român. De la pățaniile din „Prostia omenească”, care cu siguranță vor stârni zâmbete, la lecția înțelepciunii din „Fata babei și fata moșului” sau semnificația adevărului din „Povestea porcului”, spectacolul va aduce în prim-plan valori importante pentru copii și adulți deopotrivă.

Reprezentațiile teatrale continuă, de data aceasta într-un alt registru, al comediei de moravuri, cu spectacolul-lectură „O scrisoare pierdută”, programat la ora 18.00 în zona trotuarului din fața Parcului „Nicolae Iorga”. Actorii Ioana Flora (Zoe), Cezar Boghină (Cetățeanul turmentat), Vasile Calofir (Cațavencu), Cristi Toma (Ghiță Pristanda), Mihai Baranga (Tipătescu), Mihai Răzuș (Trahanache), Dragoș Mușat (Agamiță Dandanache) și Ionel Nițulescu (Ionescu) vor reda aventurile celebrelor personaje caragialești, în cadrul proiectului „Ochii minții”.
Dansul va invada Calea Victoriei, în zona Muzeul Național de Artă al României, la ora 18.30, în cadrul spectacolului „Magia dansului”. Micii dansatori coordonați de profesorul coregraf Iustin Mătăsaru vor pune în scenă o varietate de stiluri și coregrafii, transmițând emoție și pasiune cu fiecare pas de dans. Spectacolul „Magia dansului” este unul dintre proiectele câștigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Duminică, 1 octombrie, proiectul românesc Mini Electric Racing devine „cea mai rapidă operă de artă din lume” în cadrul unui eveniment de eco-artă live cu artistul stradal Pisica Pătrată, programat la ora 10.00, în zona carosabilă de la Monumentul Renașterii. Capota modelului electric va deveni „pânza” cunoscutului artist, într-un eveniment de live-drawing, în care publicul va avea ocazia unică de a observa în timp real procesul creativ, pe platforma special amenajată în acest scop. Momentul artistic Mini Electric este parte a CSWeek (Săptămâna Sustenabilității Creative) și este organizat de Asociația culturală Neo Art România.

Spectacolul de teatru „D᾿ale carnavalului”, organizat în cadrul proiectului „Ochii minții”, încheie programul artistic „Străzi deschise” din acest weekend pe Calea Victoriei. Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Vasile Calofir (Catindatul) și Ionel Nițulescu (Ipistatul) vor amuza trecătorii, de la ora 18.00, în zona trotuarului din fața Parcului „Nicolae Iorga”.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii, între orele 10.00 și 17.30, cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, deschise publicului în ambele zile de weekend.

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” pe Strada Humulești (sectorul 5) / 30 septembrie – 1 octombrie 2023

Ateliere de creație, spectacole de magie și circ, teatru de păpuși, concerte de jazz, precum și alte activități recreative vor anima noua zonă pietonală „Străzi deschise” din sectorul 5 al Capitalei, pe Strada Humulești (între Șoseaua Sălaj și Strada Trompetului).
Evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” din Sectorul 5, Str. Humulești, este organizat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism alături de ARCUB și PROEDUS, cu sprijinul Primăriei Sector 5 și Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”.

Sâmbătă, 30 septembrie, programul artistic din Strada Humulești începe la ora 10.00 și include activități artistice și sportive variate, adecvate publicului de toate vârstele. Copii și părinți deopotrivă pot participa la ateliere de creație și confecționat și pot urmări fascinantele acrobații ale spectacolului de circ pregătit de Circul Metropolitan București. Programul primei zile de weekend la „Străzi deschise” din sectorul 5 include, de asemenea, un concert de jazz susținut de trupa Mano & Gregor, de la ora 18.00. Concertul trupei Mano & Gregor este unul dintre proiectele câștigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Duminică, 1 octombrie, locuitorii sectorului 5 al Capitalei și nu numai vor avea ocazia să participe, începând cu ora 10.00, la concursuri, activități creative și sportive, organizate de PROEDUS și Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Circul Metropolitan București își așteaptă publicul cu un fascinant spectacol de circ, iar Biblioteca Metropolitană a Capitalei a pregătit un minunat spectacol de teatru de păpuși, dedicat celor mici. Bucureștenii sunt invitați, de asemenea, să participe la spectacolul interactiv de magie organizat de Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” pe Strada Cuza Vodă nr. 100 / 30 septembrie – 1 octombrie 2023

În ambele zile de weekend, Școala de Artă București invită publicul să admire talentul și creativitatea cursanților săi printr-o serie de expoziții ce pot fi vizitate în intervalul orar 10.30-21.30, la sediul său din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100. De la expoziții de colaje, artă decorativă, pictură, grafică, design vestimentar, simboluri și imagini transpuse în linogravură până la fotografii ce surprind atmosfera orașului, publicul are oportunitatea de a lua „contact” cu efervescența creativă a Bucureștiului.

Sursa foto: ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri