Tesla a lansat versiuni mai ieftine pentru variantele Model S și Model X în SUA pe măsură ce concurența pe piața vehiculelor electrice continuă să crească, relatează CNBC.

Versiunile cu prețuri mai mici ale ambelor vehicule lansate sunt cu 10.000 de dolari mai ieftine decât modelele obișnuite.

Prețul pentru noua versiune de Model X începe acum de la 88.490 dolari față de 98.490 dolari pentru versiunea anterioară a Model X. Versiunea mai ieftină are și o autonomie ce mai redusă, cuprinsă între 410 km și 432 km. Modelul X anterior are o autonomie de 530 km până la 560 de km.

De asemenea, se pare că și puterea mașini este mai mică.

Noua gamă Standard a Model S începe acum de la un preț de 78.490 dolari față de 88.490 dolari pentru Model S. Versiunea mai ieftină a Model S are o autonomie de rulare între 480 km și 515 km. Modelul S anterior are o autonomie de la 600 km până la 650 km.

Tesla încearcă să țină pasul cu concurența ieftinind mașinile

Tesla continuă să se concentreze pe câștigarea cotei de piață și creșterea vânzărilor de mașini în detrimentul marjelor de profit. În raportul financiar aferent trimestrului al doilea, producătorul de automobile, condus de miliardarul Elon Musk, a raportat marje operaționale de 9,6%, cea mai scăzută din ultimele cinci trimestre.

Producția de mașini cu costuri mai mici face parte dintr-un plan mai amplu al Tesla care se concentrează pe a fi competitivă la preț, pe măsură ce producătorii auto din întreaga lume lansează vehicule electrice și concurența se încinge.

Tesla a modificat continuu prețurile pe piețele cheie. Compania a redus din nou prețurile pentru mașinile sale Model Y și Model 3 în China în weekend, ceea ce a adus și o scădere a acțiunilor sale la bursă.

Modelul S și Modelul X sunt cele mai vechi modele Tesla, iar reducerea prețurilor poate fi o încercare de a insufla o nouă viață mașinilor sale, în timp ce investitorii așteaptă producția în masă a Cybertruck-ului companiei anul viitor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri