Tesla a anunțat noi ieftiniri ale modelelor din gama sa pentru a contracara scăderea vânzărilor pe anumite piețe. Constructorul american a scăzut prețurile în Europa, dar și în Statele Unite și China. Reducerile se aplică și pentru gama din România care include Tesla 3, Model X, Model Y și Model S.

Avântul comercial înregistrat de Tesla în 2023 pare că se domolește. Recent, producătorul a anunțat că, în primul trimestru al acestui an, livrările la nivel global au scăzut cu 8,5% până la 386.810 unități. Asta în timp ce Tesla ia cel puțin în calcul anularea unui model ieftin și ar putea paria pe taxiuri 100% autonome cu care să populeze marile orașe. Musk a negat într-o intervenție pe X.com că așa-numitul Tesla Model 2 (numele oficial nu a fost comunicat) ar fi fost tras pe linie moartă, în condițiile în care data de lansare din 2025 se apropie.

Cert este că mai multe modele din gama 100% electrică sunt învechite, înafară de Model 3 care a primit în urmă cu doar câteva luni un facelift. Pentru a rămâne relevanți în contextul competiției tot mai mari din segmentul EV-urilor, oficialii companiei au anunțat noi reduceri, la doar câteva zile după ce a ieșit în presă informația că peste 10% din angajați vor fi trimiși acasă într-un efort de „eficientizare” a operațiunilor.

Care sunt noile prețuri Tesla în România

Conform informațiilor Reuters, prețul pentru Model 3 a fost scăzut pe mai multe piețe europene, inclusiv în Germania și România, de la 42.990 euro la 40.990 euro pentru versiunea cu tracțiune spate de bază. În mod similar, prețul berlinei compacte pe baterii a fost redus cu 1.930 de dolari în China unde noul preț este de doar 32.000 de dolari, cu peste 11.500 euro mai ieftin ca pe bătrânul continent.

De asemenea, în Statele Unite, prețurile au fost reduse în bloc cu 2.000 de dolari pentru Model S, Model X și Model Y. În mod similar, prețul a fost scăzut în Orientul Mijlociu pe anumite piețe, dar și în Africa. Revenind la țara noastră, Model 3 în versiunea Long Range (autonomie 629 kilometri față de 513 kilometri pentru modelul de bază) costă acum 48.990 euro. Pentru Model Y, prețul de bază este de 44.990 euro, iar Model X începe de la 97.990 euro.

În martie, Tesla a avut mașini pe podiumul celor mai bine vândute electrice. În urma Daciei Spring, care este într-o scădere de popularitate, Tesla Model 3 și-a găsit 83 de clienți luna trecută (cu 84,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut), iar Tesla Model Y s-a vândut în 78 de unități, o scădere de 2,5% - mică față de scăderea de 57,8% pentru Spring.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri