Tesla ia în calcul un plan agresiv de restructurare și eficientizare care include și conciederea a peste 10% din toți angajații săi, totul pentru a fi gata pentru „următorul val de creștere”, conform lui Musk. Cei aproximativ 15.000 de oameni vizați nu vin dintr-un singur departament, ci din întreaga companie, conform Automotive News care citează Electrek.

Constructorul american de automobile electrice pare că se confruntă cu provocări destul de însemnate, deși Tesla a reușit să urce din nou pe prima poziție în topul mondial al mărcilor care comercializează exclusiv EV-uri, peste BYD. Recent, presa a scris că Tesla ar fi anulat planurile pentru un model de buget, dar Musk a negat această informație. Dezvoltarea unui automobil ieftin fusese văzut ca esențial pentru o creștere susținută a mărcii încă din urmă cu mai bine de un deceniu.

Anul trecut, Tesla Model Y a fost cea mai bine vândută mașină din Europa, dar și din lume, iar crossoverul american rămâne „rege” în topul EV-urilor și în primele luni din 2024, deși este relativ departe de performanțele din trecut. Totuși, CEO-ul companiei i-a însărcinat pe managerii săi să descopere zonele critice din echipele de muncă, pentru a elimina în viitor punctele slabe de dragul eficientizării.

De asemenea, Tesla face economii de moment amânând niște recompense în acțiuni, în timp ce analizele de performanță anuale pentru unii angajați au fost suspendate. Aceeași sursă relatează că producția în uzina Tesla din China (Gigafactory Shanghai) a fost încetinită. În prezent, Tesla are aproape 140.500 de angajați în toată lumea, dar compania nu a detaliat care vor fi departamentele sau uzinele cele mai afectate de reducerile de personal.

Tesla a promovat un întreg trend de design interior, dar unele modele se simt acum învechite. Sursă foto: Unsplash.com

„Suntem în etapa în care se pregăteșe următorul val de creștere și este deosebit de important să luăm în calcul toate metodele prin care putem să reducem costurile în interiorul companiei, dar și pentru a creștere productivitatea”, a spus Musk într-un mesaj intern. Americanul a declarat în trecut că Tesla se află „între două valuri de creștere” după depășirea etapei în care i-au atras pe așa-numiții early adopters.

În urma scăderilor consecutive de preț efectuate anul trecut, o metodă aleasă de Musk pentru a face față unui segment al EV-urilor tot mai competitiv în care Tesla concurează cu modele tot mai îmbătrânite, Tesla se chinuie să-și mențină marjele de profit. În 2023, marja brută de profit a fost de 17,6% în T4, cea mai mică din ultimii patru ani. În februarie 2023, Tesla a trimis acasă cam 4% din forța de muncă din New York.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri