BYD ar putea aduce în Marea Britanie cel mai ieftin model al său, cunoscut ca Seagull sau Dolphin Mini în funcție de piață. Noua versiune a EV-ului de oraș a fost deja prezentată în China unde va costa doar 69.800 yuani sau 8.914 euro. Deși gigantul chinez nu a confirmat că va aduce Seagull în Albion, într-un astfel de scenariu Dacia Spring ar pierde titlul de cea mai ieftină electrică din statul insular, scrie Electrek.

Dacia Spring a primit un facelift care se extinde și la interior în pregătire pentru debutul său în Marea Britanie. Micul model nu are o baterie mai mare decât până acum, iar asta permite un preț de pornire de doar 14.995 lire sterline (17.472 euro). Deși acest preț este mai mare decât cel din România de 16.800 euro, Spring este cel mai ieftin EV din Regat. Cu toate acestea, modelul autohton și-ar putea pierde titlul curând, dacă BYD lansează Seagull și în Europa.

Noul model este cu 5% mai ieftin decât prima versiune Seagull și propune o baterie de 30,08 kWh în echiparea de bază. O baterie mai mare de 38,88 kWh este de asemenea disponibilă, față de 26,8 kWh cât oferă Dacia Spring. Automonomia micromașinii chinezești este undeva între 305 și 405 kilometri în funcție de baterie, Springul putând să parcurgă doar 230 kilometri în regim WLTP mixt, respectiv 305 kilometri în regim WLTP urban.

Dacia Spring este cel mai ieftin EV nou disponibil în Marea Britanie, dar BYD ar putea schimba clasamentul. Sursă foto: Dacia

Cel mai scump BYD Seagull costă 10.957 euro în China, cu aproape 1.000 de euro mai puțin decât prețul din România al Daciei Spring prin programul Rabla Plus 2024. Mașina are un ecran de 10,1 inci și pe versiunea de bază, iar design-ul exterior este semnat de Wolfgang Egger care a lucrat și pentru Lamborghini. Trebuie spus, însă, că aceste prețuri extrem de mici nu pot fi menținute pe piețele de export, dată fiind politica de subvenționare aplicată de guvernul de la Beijing care ajută toți constructorii de EV-uri.

În Brazilia, de exemplu, un BYD Seagull costă 20.000 de dolari, adică cu aproximativ 8.000 de dolari peste prețul celei mai scumpe versiuni, Seagull Flying, pe piața chineză. În Albion, reprezentanții BYD au declarat deja că și-ar dori să importe Seagull, acesta fiind plasat sub modelul existent Dolphin care începe de la 28.721 lire sterline. Citat de Autocar, șeful departamentului de marketing al BYD UK a spus că „mașinile electrice nu ar trebui să fie doar pentru cei cu stare”.

BYD Seagull

În primul trimestru din 2024, BYD a comercializat la nivel mondial peste 300.000 de mașini electrice, iar Seagull a fost al treilea cel mai căutat model. Chinezii au fost, însă, surclasați de Tesla în acest clasament.

Sursa foto: BYD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri