Constructorul auto german BMW AG va investi 650 milioane de euro pentru a-şi moderniza uzina istorică din apropiere de Munchen pentru a deveni prima facilitate de producţie a companiei care va produce numai automobile complet electrice, în ideea de a concura cu liderii Tesla Inc. şi BYD Co., transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Modernizarea implică patru corpuri de clădiri, inclusiv o nouă linie de asamblare, şi se va încheia până la finele lui 2027, a precizat BMW într-un comunicat de presă publicat miercuri.

Această uzină, la care BMW produce încă din anul 1922, asamblează în prezent modele echipate cu motoare pe combustie, modele hibride de tip plug-in şi modele electrice pe baterie precum i4.

Această investiţie este o veste bună pentru economia germană, care trece printr-o perioadă dificilă, afectată de creşterea preţurilor la energie, a costurilor cu mâna de lucru, precum şi de încetinirea activităţii economice. Uzina BMW de la Munchen are aproximativ 7.000 de angajaţi.

BMW concurează cu Mercedes-Benz Group AG şi Tesla pentru a-şi apăra cota de piaţă, în contextul în care industria auto face tranziţia la automobilele electrice. BMW, Mercedes şi Audi au dominat mult timp vânzările de automobile premium echipate cu motoare pe combustie în China, însă în ultimul an au fost luate prin surprindere de tranziţia rapidă a Chinei la automobilele electrice.

Constructorul german intenţionează ca în 2026 să înceapă să producă la uzina de la Munchen noul model electric "Neue Klasse", care promite o autonomie mai mare şi o perioadă mai scurtă de încărcare, în paralel cu automobile cu motoare pe combustie.

Începând din 2027, numai automobile electrice vor ieşi de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Munchen, moment care va pune capăt celor 75 de ani de producţie de automobile cu motoare pe combustie la această uzină.

Sedanul electric "Neue Klasse" va fi produs şi la noua uzină BMW care este în prezent construită la Debrecen, Ungaria, precum şi la uzinele de la Shenyang, China, şi San Luis Potosi, Mexic.

Zilele trecute, grupul BMW a raportat vânzări record de peste 2,5 milioane de unităţi în 2023, iar 15% din toate automobilele vândute au fost modele electrice pe baterie. În timp ce livrările totale ale grupului BMW au crescut cu 6,5% anul trecut, vânzările de modele electrice s-au majorat cu 75% comparativ cu 2022.

Grupul auto german intenţionează ca în 2024 să vândă peste o jumătate de milion de automobile electrice.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri