Tesla ar putea să aibă probleme în statul California, acolo unde un judecător a decis că un proces intentat constructorului american este întemeiat să-și continue cursul firesc. Este vorba de o plângere prin care se susține că Tesla a manipulat, de-alungul timpului, autonomia unor modele ale sale prin update-uri de software care afectau bateria. Acțiunea în instanță a demarat în urmă cu aproape un an, dar Tesla a făcut tot posibilul să scape de proces.

Tesla ar putea să se vadă nevoită să plătească o sumă generoasă de bani dacă nu vrea să se judece cu cei care acuză constructorul american că a manipulat, prin update-uri over-the-air autonomia unor Tesla Model S și Model X. Conform reclamanților, Tesla implementează o serie de update-uri automate care „duc la golirea mai rapidă a bateriei și, astfel, la reducerea chiar și cu 20% a autonomiei”.

Nu este clar dacă vorbim de un fenomen sau de câteva cazuri izolate, dar dacă judecătorul a decis că procesul poate continua, înseamnă că reclamanții au putut oferi îndeajuns de multe exemple cu privire la această situație.

În documentele înregistrate de instanță se menționează, totuși, că unii clienți au primit avertizări pe ecranul central de infotainment, dar „alții nu au primit nicio notificare, iar mașina descarcă singură și instalează noile modificări”. De asemenea, cei care se declară păgubiți spun că „au trebuit să plătească sute de dolari unor terți pentru a reveni la o versiune mai veche a software-ului”.

În plus, se menționează și că, pentru unii clienți, bateriile au început să funcționeze anormal sau au devenit complet nefuncționale, motiv pentru care a fost necesară cumpărarea unei alte baterii contra unui cost de 15.000 de dolari. Urmează, acum, etapa în care se continuă strângerea probelor înaintea începerii propriu-zise a procesului. Tesla are, însă, opțiunea să ofere o sumă de bani reclamanților pentru a nu ajunge în fața judecătorului.

Sursa foto: Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri