Începând de astăzi Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a redevenit cel mai bogat om din lume după ce pierduse această poziție în ultimii doi ani.

Bezos are o avere netă de 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, citat de Business Insider.

Bezos a recâștigat primul loc după o creștere susținută a acțiunilor companiilor din tehnologie, pe fondul boom-ului inteligenței artificiale. Ultima dată când Bezos a fost cea mai bogată persoană din lume a fost în 2021.

Acțiunile Amazon au crescut cu 17% în acest și cu aproape 90% în ultimele 12 luni.

Întrucât Bezos deține aproximativ 9% din Amazon, cel mai mare retailer online din lume, averea sa netă crește atunci când acțiunile sale cresc. Miliardarul deține și compania de explorare spațială Blue Origin, pe care Bloomberg o folosește de asemenea în calculele sale.

Bezos, în vârstă de 60 de ani, l-a detronat pe directorul general al Tesla, Elon Musk, care s-a aflat pe primul loc timp de nouă luni. La un moment dat, Musk era cu 142 de miliarde de dolari mai bogat decât Bezos, potrivit Bloomberg.

Bezos l-a depășit pentru prima dată pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, ca cea mai bogată persoană din lume în 2017. Bezos a fost detronat de Musk în 2021, pe fondul unei creșteri a acțiunilor Tesla.

Musk și Bernard Arnault, președintele LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, sunt în prezent a doua și a treia cea mai bogată persoană din Bloomberg Billionaires Index. Averea lor netă se ridică în prezent la 198 miliarde de dolari și, respectiv, 197 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 24% anul acesta. Acțiunile producătorului de vehicule electrice s-au prăbușit cu 7% luni, după anunțul privind vânzările dezamăgitoare din China.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri