Unii dintre cei mai bogați oameni din lume aleg să-și petreacă ziua de Crăciun cu familia sau cu prieteni, dar asta nu înseamnă neapărat că stau la ei acasă, dar dacă locul înseamnă „acasă”, nu se referă de fiecare dată la reședința lor principală.

Fie că înseamnă o fermă sau un vilă pe o plajă exotică, bogații lumii caută în special locurile cele mai spațioase pentru reuniunea cu familiile sau cu prietenii, a declarat Nicole Pollard Bayme, fondatoarea firmei LaLaLuxe, pentru BusinessInsider.

„Mulți oameni construiesc case mari în Aspen tocmai din acest motiv, astfel încât întreaga familie să poată petrece timpul împreună”, a spus ea.

Potrivit celor de la Wealth-X, stațiunea de schi de schi din Colorado are cea mai mare densitate bogați care au averi de cel puțin 30 de milioane de dolari sau mai mult din SUA. Densitatea de bogați este de 1 la fiecare 67 de rezidenți, iar acolo au fost reperați inclusiv miliardari precum Jeff Bezos și Michael Dell.

Alte stațiuni de schi populare din SUA includ Lake Tahoe din California, diverse locații din Nevada sau Colorado, a indicat Winston Chesterfield, fondatorul Barton, o firmă de consultanță concentrată pe servicii de lux pentru bogați.

În Europa, Gstaad și Verbier în Elveția, Kitzbühel din Austria, destinație renumită pentru cursa anuală de schi alpin; iar Courchevel 1850 în Alpii francezi, se numără printre locurile favorite ale bogaților lumii pentru vacanța de iarnă. În Courchevel au fost remarcate prezența unor VIP-uri precum David și Victoria Beckham, Elton John, Prințul William și Kate Middleton.

„Le place să meargă în locuri care au un orașe și locuri renumite pentru lux”, a spus Chesterfield despre cei bogații planetei.

Unde merg cei care caută vor sărbători, dar fug de iarnă

Pentru cei care preferă căldura sau doresc să petreacă o săptămână de plajă pentru a dezgheța după timpul petrecut pe pârtii, Caraibe rămâne o destinație populară, fie pe uscat, fie pe mare.

St. Barts, o destinație deosebit de populară pentru ajunul Anului Nou, Bezos și logodnica sa Lauren Sánchez fiind observații în Caraibe, potrivit celor de la TMZ. Totodată, iahturile aparținând miliardarilor David Geffen, Sergey Brin, Bernard Arnault și Barry Diller au fost și ele reperate în apele din apropierea coastei sale.

Unii bogații ai planetei aleg o anumită stațiune și se adună în ea an de an. „Aceștia nu vor să facă nimic. Vor să fie serviți. Vor să fie îngrijiți”, a mai spus Chesterfield.

Jumby Bay, o stațiune din Antigua, unde își au case Oprah Winfrey și Richard Branson, este o altă destinație călduroasă de iarnă foarte populară în rândul miliardarilor planetei.

Unitățile de cazare din această destinație propun camere care pornesc de la 2.700 de dolari pe noapte, dar este mult mai plauzibil ca miliardarii să aleagă o vilă de 13.300 de dolari pe noapte.

Resortul Aman, din Amanera, Republica Dominicană, este o altă destinație populară, iar unde camerele costă între 2.900 dolari și 4.200 dolari pe noapte.

Pe continentul african, bogații închiriază vile private în rezervații naturale, cum ar fi Ol Jogi din Kenya și Parcul Național Insula Saanane din Tanzania, care pot ajunge până la 40.000 de dolari pe noapte.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri