Cheltuielile cu pregătirea și specializarea personalului au fost cele mai însemnate pentru domeniul IT, 35% din bugetul de beneficii alocat de companii concentrându-se în această direcție, a declarat Aurelian Chitez, Director de Vânzări Romanian Software, care a vorbit în cadrul conferinței HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro.

În contextul a multiplelor schimbări legislative care afectează mediul de business din România, antreprenorii trebuie să fie atenți la modul în care își distribuie cheltuielile, iar managementul resursei umane rămâne foarte important. Numai în ceea ce privește ramura resurselor umane, au existat 80 de modificări legislative pe parcursul anului trecut. Reprezentanții Romanian Software, parte a SD Worx, Aurelian Chitez și Mihaela Colesnic au explicat cum poate o firmă să utilizeze digitalizarea pentru a eficientiza mai multe procese.

Mihaela Colesnic și Aurelian Chitez, Romanian Software

„Prin platforme digitale poate fi ușurată munca [departamentului de HR și a angajaților]”, a explicat Colesnic, compania pe care o reprezintă oferind mai multe soluții pentru a ține în frâu toate schimbările și pentru a organiza mai eficient toate nevoile departamentului de resurse umane. Concret, prin modulul ME pot fi încărcate documentele ce țin de contractul colectiv de muncă, dar și regulamentele interne și diverse proceduri. În plus, angajatul poate accesa platforma interactivă pentru a comunica mai rapid cu angajatorul, fiind capabil și să genereze documente specifice, dar și să emită cereri de concediu și să observe statusul acestor cereri.

„Toate laturile HR-ului sunt digitalizate, inclusiv informațiile strânse din interviul de angajare, în procesul de on-boarding, dar și din exit-interview”, a explicat Aurelian Chitez, spunând că toate acestea se petrec online prin platforma oferită de Romanian Software. Ulterior angajării, compania are la dispoziție modulul de salarizare în care poate efectua modificări în conformitate cu contractul colectiv de muncă, dar și să calculeze orice element al salariului și să facă modificări în timp real.

Mihaela Colesnic, Project Manager Romanian Software

Alte module țin chiar de zona de training pe care angajații îl pot accesa și pot să consulte materiale, dar și să treacă prin chestionare și alte formulare. Acest lucru este important în contextul celor mai recente modificări în zona prevenirii și a combaterii hărțuirii morale și pe criterii de sex la locul de muncă.

Cum cel puțin în IT se cheltuie sume importante pe pregătirea angajaților, companiile au la dispoziție și modulul de bugetare. „Îți poți face diverse scenarii de bugetare (creșteri salariale, angajări, creștere sau adăugare de beneficii), deci îți poți face specific bugetul cu costuri pentru toate elementele care pot fi apoi trimise către Financiar, către CFO, către HR”, a spus Chitez.

HR 2.0 – Piața muncii, între prudență și încetinire economică este un eveniment realizat de wall-street.ro, sponsorizat de Lugera-The People Republic, Enayati Medical City, Regina Maria, Colorful.hr și Creasoft, alături de partenerii media: eJobs România, Global HR Manager, EventsMax, IQads, Smark, Radio ZU, supported by iMod Flowers și Wine Deals.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri