Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc, solicitând elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii internatului Liceului 'Tamasi Aron' şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi.

"Tragedia care a avut loc la internatul Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanţe familiei elevului care şi-a pierdut viaţa şi le doresc însănătoşire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reaminteşte brutal că siguranţa în şcoli rămâne o prioritate critică. Spaţiile în care copiii îşi petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecţie şi să fie adaptate la standardele de siguranţă actuale. Solicit elucidarea de urgenţă a cauzelor care au dus la prăbuşirea clădirii şi pedepsirea celor care se vor dovedi vinovaţi", a scris şeful statului pe Facebook.

Un perete al internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, fiind prinşi sub dărâmături patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Unul dintre copii a decedat, iar ceilalţi trei au ajuns la spital.

La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Harghita, Demeter Levente, a menţionat că în internat sunt găzduiţi 97 de copii de la mai multe unităţi şcolare din localitate, iar o parte dintre cei care se aflau în clădire în momentul surpării peretelui au reuşit să se autoevacueze.

Acesta nu exclude posibilitatea ca incidentul să fi fost provocat de lucrările pentru racordarea clădirii la reţeaua de canalizare a oraşului.

"Ceea ce ştiu este că toată lucrările erau cu autorizaţie, acest lucru a fost verificat, deci şanţul nu era pentru consolidare, era pentru canalizare, (...) probabil că aceste lucrări au cauzat, dar aveau autorizaţie, aveau de toate", a mai spus

Sursa foto: Administratia prezidentiala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri