Tesla trece printr-o perioadă complicată în Europa, navele ce transportă mașinile sale având interzis în toate porturile din Suedia. Motivul pentru care mașinile lui Musk nu mai pot intra pe piața scandinavă iubitoare de EV-uri ține de o nemulțumire a sindicatului lucrătorilor din transporturi față de refuzul Tesla de a semna un contract colectiv de muncă cu niște mecanici ai mărcii din Suedia.

Suedia este una dintre cele mai importante piețe europene pentru Tesla, dar electricele companiei nu mai pot fi încărcate sau descărcate în porturile suedeze. Sindicatul Angajaților din Transporturi din Suedia a anunțat că va prelungi și după 17 noiembrie această interdicție care este îndreptată doar către navele care aduc mașinile americane. Inițial, blocada a fost instituită în patru porturi, dar ea va fi extinsă la toate locațiile portuare din țară după 17 noiembrie.

Mărul discordiei este, conform Automotive News Europe, un contract colectiv de muncă pe care Tesla refuză să-l semneze, contract ce ar fi în beneficiul angajaților IF Metall. Această companie oferă suport de service în 10 locații Tesla din Suedia, pe lângă alte 20 de centre de reparații ce sunt specializate și pe marca Tesla. Angajații sunt deja în grevă de pe data de 27 octombrie.

De asemenea, și alte sindicate de muncitori ar putea să se ridice împotriva Tesla în căutarea unor contracte mai avantajoase de muncă pentru diferiți furnizori. Susanna Gideonsson, președinta Confederației suedeze a sindicatelor, a spus că acest conflict poate escalda ușor dacă Tesla nu își schimbă poziția, conform Dagens Industri.

În schimb, Tesla a declarat că „oferim deja contracte și înțelegeri mai bune decât ceea ce este prevăzut actualmente în înțelegerile colective și, de aceea, nu vedem de ce ar trebui să semnăm un alt contract”. În primele nouă luni ale acestui an, au fost înmatrculate 16.309 mașini Tesla noi în Suedia.

Sursa foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri