Tesla a anunțat că recheamă aproape 4.000 de camionete Cybertruck din cauza unei probleme la pedala de accelerație care a dus și la oprirea temporară a livrărilor. Apelul făcut către toți clienții din Statele Unite care și-au cumpărat acest model a fost transmis prin U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) și vine în contextul în care prețul acțiunilor Tesla a scăzut sub 150 de dolari, scrie Reuters.

Una dintre cele mai neobișnuite mașini ale ultimilor ani, care avea o listă de așteptare cu două milioane de clienți ce stăteau „la coadă”, are acum probleme. Tesla Cybertruck i-ar putea pune în pericol pe cei de la bord din cauza unei componente de la pedala de accelerație care se poate desprinde și poate bloca pedala, ducând la accelerări necontrolate.

De vină ar fi un lubrifiant neaprobat care a fost folosit pentru a monta componenta pedalei pe care apeși cu piciorul pe mecanismul de la pedalier. Acest element se montează ușor în poziția sa, dar, conform Tesla, se poate și desprinde destul de facil și se poate bloca între podea și bord, ceea ce poate duce la accelerări necontrolate dacă pedala în sine rămâne apăsată. De asemenea, poate fi blocată și pedala de frână, iar urmările în această situație sunt evidente.

Oficialii mărcii americane au declarat că șoferii ar trebui să vină voluntar la un dealer pentru a remedia preventiv prinderea pedalei. În cazul celor la care problema deja se manifestă, acest lucru este ușor de observat pentru că vehiculul nu mai funcționează cum trebuie. În plus, dacă cumva se apasă ambele pedale, mașina transmite un semnal sonor specific de avertizare.

Livrările primelor Tesla Cybertruck au demarat la finele anului trecut, cu doi ani întârziere față de data de lansare anunțată inițial. Probleme au fost diverse în cazul lui Cybertruck, ele având legătură nu doar cu caroseria șlefuită care este greu de produs, ci și cu furnizarea bateriilor. De atunci, clienții s-au plâns de diverse probleme, inclusiv că suprafețele caroseriei ar rugini după o ploaie mai severă. De asemenea, pe Bătrânul continent, unii spun că pick up-ul nu ar putea să fie omologat.

Cert este că, în mijlocul acestor situații neplăcute, valoarea acțiunilor Tesla continuă să scadă. De la peste 150 de dolari, o acțiune valorează astăzi doar 147 de dolari, ea pierzându-și 14% din valoare doar pe parcursul ultimelor cinci ședințe de tranzacționare. Totuși, constructorul american a preluat prima poziție în topul celor mai mari producători de EV-uri din lume în fața BYD în primul trimestru al acestui an, deși vânzările în Europa sunt în scădere pentru campionul din 2023, Tesla Model Y.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri