Tesla Cybertruck, prima camionetă făcută de constructorul american, este unul dintre cele mai așteptate modele din lumea auto, dar câțiva clienți sunt deja nemulțumiți de pick up-ul lui Musk. În grupurile de proprietari a început deja să se rostogolească teoria că mașina ar începe să ruginească dacă este ținută afară, în ploaie, multă vreme. Vinovatul este, însă, mai greu de găsit, conform MotorTrend.

Cu două milioane de pre-comenzi și așteptări extrem de mari, camioneta 100% electrică ce poate depăși un Porsche este un fenomen al lumii auto, iar fix asta și-au dorit cei de la Tesla. Tocmai de aceea vorbim de doar al doilea (!) automobil de serie cu o caroserie din oțel inoxidabil, dar acest detaliu emblematic pentru Cybertruck ar putea să fie proverbialul său călcâi al lui Ahile. Cel puțin, asta cred unii posesori care se plâng, la doar câteva luni de la începutul livrărilor, de apariția punctelor de rugină pe caroserie.

Unul dintre clienții citați de Business Insider a declarat că i s-ar fi transmis încă de când a luat mașina că „ar trebui să nu o țină în ploaie”, deoarece ar putea să fie afectată de rugină. Acesta a spus că nu a luat avertismentul în serios, dar că pe caroseria camionetei sale au început să apară puncte de rugină după doar două zile în care mașina a fost udată de ploaie. Aceste pagube ar putea să fie remediate, conform unor ateliere vizitate de clienții care se declară păgubiți.

Tesla nu a comentat aceste incidente, dar Elon Musk a declarat că ar putea să ofere, opțional, o acoperire cu lac ce conține carbură de tungsten pentru o mai bună protecție împotriva factorilor corozivi. Ceea ce este interesant este că, până în prezent, manualul de utilizare pentru Tesla Cybertruck nu a fost făcut public, dar unii dintre clienții care l-au citit spun că mașina nu e lăcuită.

Care este problema caroseriei noului Tesla Cybertruck

Oțelul inoxidabil este un aliaj care conține crom, un element ce ar trebui să protejeze caroseria. Cu alte cuvinte, în condiții de utilizare normală, coroziunea ar trebui să se petreacă doar la suprafață, fără să afecteze serios elementele exterioare. În imaginile postate de clienții nemulțumiți pe internet se observă anumite puncte de decolorare sau cu rugină portocalie, o situație neobișnuită deoarece oțelul inoxidabil ar trebui să reziste fără probleme la ploaie, chiar și fără lac.

În aceste condiții, MotorTrend sugerează că ar putea să fie vorba despre praf de la calea ferată care ajunge pe caroseria și care, apoi, provoacă acele pete. Cum majoritatea mașinilor comercializate în Statele Unite ajung la dealeri pe trenuri, această teorie are sens, dar nu avem la dispoziție raportul detaliat al unui service pentru a putea spune cu certitudine de unde vin acele urme.

Ceea ce știm - tot de la cei care au acces la manualul de utilizare Tesla - este că producătorul îi încurajează pe clienți să șteargă imediat mașina dacă a fost expusă la diverse substanțe cum este sarea de pe șosele, în timpul iernii. În princicipiu, orice agent coroziv trebuie dat la o parte rapid în cazul în care ajunge pe orice mașină, inclusiv pe Cybertruck-ul cu a sa caroserie neprotejată.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri