Producătorul de jucării Mattel, cel care deține brandul Barbie, vrea să profite de impactul pe care-l au producțiile cinematografice, succesul filmului în care joacă Margot Robbie și Ryan Gosling, fiind un motiv în plus de a investi și în alte filme, relatează BBC.

„Barbie vorbește despre potențialul filmelor Mattel”, a declarat directorul executiv Ynon Kriez în prezentarea raportului financiare pentru al doilea trimestru al acestui an. „Acesta este un moment remarcabil pentru Mattel și o oportunitate de a demonstra rezonanța culturală a mărcilor noastre”, a adăugat Kriez.

Astfel, mărcile Mattel - inclusiv Barney, Hot Wheels și Polly Pocket - urmează să apară noi filme produse pe marile studiouri de la Hollywood.

Mattel încă nu a divulgat dacă va câștiga bani direct din filmul Barbie, dar a lansat un album cu coloană sonoră din film și a încheiat peste 165 de parteneriate cu produse de consum pentru film.

Comentariile vin în momentul în care firma din California a declarat că vânzările sale au scăzut cu 12% pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie.

Venitul net al companiei pentru perioada a fost de 27 de milioane de dolari, ceea ce a depășit așteptările de pe Wall Street, în ciuda scăderii cu aproape 60% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acțiunile Mattel, care au crescut cu aproape 16% în ultima lună, au scăzut cu 1,8% în tranzacțiile extinse la New York, după ce au fost anunțate câștigurile.

Filmul Barbie a avut încasări de 337 mil. dolari în weekendul lansării, iar în prezent a depășit borna de 380 mil. dolari. Cu un buget de marketing chiar mai mare decât costul de producție, Barbie a intrat deja în top 10 filme cu cele mai mari încasări din 2023.

Familia, Barbie rulează și în cinematografele românești, fiind distribuit de Vertical Entertainment.

O bună parte a succesului Barbie se datorează operațiunii „Vara Barbie” lansată de studioul Warner Brother’s. Publicația Variety estimează că peste 150 mil. dolari au fost cheltuiți pentru campaniile de marketing ale filmului.

Sursa foto: Captură YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri