Micul stat caraibian Grenada a inaugurat prima galerie de artă sub apă din lume, care a devenit rapid una dintre principalele atracții turistice ale țării.

Galeria de artă a fost comandată de ministerul local al turismului artistului britanic Jason deCaires Taylor. Molinere Underwater Sculpture Park, inaugurată oficial în 2006, a fost trecută de Național Geographic pe lista minunilor lumii. Inițial avea 75 de sculpturi, iar de anul acesta i s-au adăugat încă 31, scrie CNN.

Operele lui deCaires Taylor sunt inspirate de cultura și istoria Grenadei și sunt realizare din oțel și ciment. Scopul lor nu este doar acela de-ai bucura pe vizitatorii care se scufundă până la 8 metri adâncime, ci și de a se transforma în recifuri artificiale pentru corali, care să adăpostească diverse forme de faună marină. De pildă, baza unei sculpturi a devenit ascunzătoarea unei caracatițe iar o altă este locuită de o pisică de mare.

Coral Carnival” este una dintre noile serii de statui scufundate, inspirate de carnavalurile din Grenada. deCaires Taylor a mai creat galerii similare în Australia și Cipru, după succesul celei din Caraibe.

Accesul este aproape gratuit – 1 dolar pentru cei care fac snorkeling sau 2 dolari pentru scafandri. Sculpturile pot fi văzute și din bărci cu fundul de sticlă și numeroase agenții de turism organizează tururi.

Mai puțin știu însă că și România va avea un muzeu subacvatic în curând, la Constanța. Practic, vor fi o serie de trasee turistice sub apă, unde scufundătorii vor putea vedea atât ruinele cetății Tomis, cât și cele peste 25 de epave ale unor nave și submarine, unele vechi de mai bine de 2 milenii, altele din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, au fost scufundate deja în Marea Neagră două statui moderne, una reprezentându-l pe poetul latin Ovidiu, iar cealaltă, un scafandru.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri