Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a semnat autorizaţia de construire pentru faza a doua a Parcului Liniei şi că săptămâna aceasta Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 va emite ordinul de începere a lucrărilor, relatează Agepres.

El şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul anului autoritatea locală să mai adauge două hectare la acest parc. Ciprian Ciucu a menţionat că parcul va conecta zona Lujerului cu bulevardul Doina Cornea.

Puteți vedea vedea cum arată prima fază a parcului în acestă GALERIE FOTO.

Potrivit unui anunț al primarului, Parcul Liniei 2 se desfăşoară pe o lungime de aproximativ 580 de metri liniari şi o suprafaţă de aproximativ 16.110 de metri pătraţi.

Ciprian Ciucu a adăugat că, din punct de vedere funcţional, parcul va dispune, printre altele, de: suprafaţă de piste biciclete - 585 de metri liniari/1.700 de metri pătraţi; zone decking - 1.141 de metri pătraţi, spaţii verzi - 5.093 de metri pătraţi, suprafaţă amenajată cu piatră concasată - 284 de metri pătraţi.

Ce presupune Faza a 2-a de dezvoltare a Parcului Liniei

Lucrările la Faza 2, cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea, vor începe luna viitoare și vor fi gata până la finele anului. Deja, întregul teren de 16.110 mp a fost curățat.

Vor fi amenjate: o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1, pistă de pumptrack, fântână drydeck, loc de joacă, zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie, box.

Tot aici vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar și cinci foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.

Pe sub puntea de lemn din imagine se află vechea linie de cale ferată, care va fi conservată. (Sursa foto: Wall-Street.ro)

Pe o bucată de 5.000 mp, pe care am denumit-o Liniei 2 bis, vor fi amenajate doar alei încadrate de spațiu verde.

Lucrările la Faza 3, între Lujerului și Valea Cascadelor, vor începe anul viitor, dacă CFR rezolvă problemele de proprietate a unei linii ferate deținute de un privat. Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate și va scoate anul acesta la licitație procedura de proiectare și execuție. Faza 3 va fi cea mai lungă: 80.000 mp. Și va închide, practic, Parcul Liniei, care va deveni cel mai mare parc liniar din Europa.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri