menajarea Parcului Lacului Morii se va finaliza în aproximativ doi ani, investiţia se ridică la 25-30 de milioane de euro, iar fondurile vor fi obţinute, în principal, prin Programul Operaţional Regional, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, conform Agerpres.

Edilul Ciucu a precizat la o dezbatere pe tema amenajării Parcului Lacului Morii, că vor urma circa două-trei luni de proiectare.

"Vom scoate la licitaţie în două etape: prima va dura între 4 şi 6 luni, depinde de contestaţii, deci lucrul efectiv va începe în primăvară pentru insulă, e estimat la un an de zile. Insula va fi gata pe la finalul lui 2024 sau aproape gata. Faza doi, parcul liniar, la fel, va fi scos imediat la licitaţie şi ca să nu fie prea mare deranj în zonă, va începe undeva spre sfârşitul anului viitor şi va fi gata prin vara-toamna lui 2025. Totul va dura aproape 2 ani", a punctat primarul Ciucu, citat într-un comunicat al autorităţii locale.

În cadrul unei dezbateri pe subiectul amintit, Ciprian Ciucu a arătat că proiectul de amenajare este "prietenos" cu mediul, că suprafaţa Lacului Morii va fi accesibilă pentru sporturi nautice şi va exista o zonă de promenadă de câţiva kilometri de-a lungul digului.

"Într-o fază ulterioară, luăm în considerare să amenajăm undeva la 60 de hectare care aparţin Primăriei Chiajna, acum aflate într-o zonă inundabilă", a afirmat Ciprian Ciucu.

Mircea Munteanu, reprezentat al firmei care s-a ocupat de proiect, a declarat că pe lac vor mai fi amenajate insule în jurul celei deja existente.

"În jurul insulei Lacul Morii actuale vor mai fi trei sau patru insule. Aceste insule plutesc, dar au strat vegetal, precum şi zone de pietriş, pentru depunerea ouălor păsărilor", a menţionat Munteanu.

Potrivit acestuia, insulele nu vor împiedica circulaţia ambarcaţiunilor de mici dimensiuni. "Ideea este ca lacul să fie deschis ambarcaţiunilor fără motor (...) ambarcaţiuni de mici dimensiuni, o excepţie ar fi un eventual vaporaş cu funcţiune de transport public", a adăugat Mircea Munteanu.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri