Suzuki a prezentat cel mai nou model SUV - Suzuki S-Cross, care poate fi configurat în una dintre cele 13 versiuni. Noul S-Cross are un preț de pornire în România de 18.550 euro cu TVA pentru versiunea de bază.

În versiunea medie de echipare, noul Suzuki S-Cross 4x4 are un preț în România de 22.000 euro cu TVA, în timp ce în echiparea Luxus, 4x4, transmisie automată, costă de la 26.250 euro cu TVA. Modelul este disponibil din decembrie în cele 26 de centre Suzuki din România.

Noul Suzuki S-Cross, SUV din segmentul C, va fi produs la fabrica Suzuki din Esztergom, Ungaria, alături de Vitara. Modelul are printre competitori modelele Nissan Qashqai, Mazda CX-5, Citroen C5 Aircross, Peugeot 3008 și Seat Ateca.

Cabina spațioasă găzduiește confortabil 5 adulți, în timp ce spațiul de încărcare de mare capacitate de 430 de litri oferă versatilitate pentru a susține o varietate de activități în aer liber și de agrement. Trapa panoramică și interiorul îmbunătățesc și mai mult experiența de condus. ALLGRIP Select 4x4, un afișaj audio de 9 inchi și o serie de tehnologii avansate de siguranță pot fi adăugate modelului ales.

Tehnologie hibridă

Noul Suzuki S-Cross este echipat cu motorul de 1,4 litri boosterjet 127 CP, ce dispune de sistemul mild hybrid SHVS de 48 V - o versiune îmbunătățită a celei utilizate pe Ignis și Swift.

Noul sistem hibrid Suzuki combină un motor alimentat pe benzină cu o unitate generatoare de motor (MGU) și schimbare automată a vitezelor (AGS). Modelul acceptă atât conducerea hibridă, cât și conducerea EV (motor inactiv) pentru un consum redus de combustibil. Noul sistem hibrid va fi disponibil anul viitor în Europa, mai întâi pe Vitara, apoi pe S-Cross.

Suzuki S-Cross accelerează până la 100 km/h în 9,5 secunde (10,2 secunde pentru modelele cu tracțiune integrală) și atinge o viteză maximă de 195 km/h.

Modelele de top sunt echipate cu sistemul Suzuki Allgrip 4WD cu patru moduri selectabile ca standard (Auto, Sport, Snow and Lock).

Printre dotări sunt jantele din aliaj de 17 inchi, un ecran tactil de infotainment de 7,0 inch, scaune față încălzite, climatizare cu două zone, faruri LED, Apple CarPlay și Android Auto, sistem de intrare fără cheie și control de climatizare cu două zone.

Printre sistemele de asistență pentru șofer sunt recunoașterea semnelor de trafic, controlul adaptiv al vitezei de croazieră, monitorizarea punctului mort și senzori de parcare față și spate.

Echipările superioare beneficiază de un ecran tactil de 9,0 inch, navigație, tapițerie din piele pentru scaune, o trapă panoramică și o cameră de parcare 360 de grade.

Cumpărătorii pot alege dintre 8 culori de vopsea pentru exterior: alb (Cool White, solid White), gri închis metalizat (Titan Dark Gray), roșu (Energetic Red), albastru (Sphere Blue), negru (Cosmic Black), Canyon Brown și argintiu (Silky Silver Metallic).

Anul acesta, în primele 10 luni, Suzuki România a înregistrat aproape 4.000 de mașini noi vândute obținând o cotă de piață de 4%, cea mai mare din istoria Suzuki. Au fost înmatriculate pe plan local: 1.790 de Suzuki Vitara, 926 de SX4 S-Cross, 731 de Swift, 443 de Ignis, 45 Swace, 17 Jimny și 12 Across.

Sursa foto: Suzuki

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri