Iveco a anunțat începutul unei noi etape în relația sa comercială cu Amazon, care a recepționat primul lot de 216 unități Iveco S-WAY CNG (gaz natural comprimat) care vor fi operate de către partenerii săi din Europa.

Alte 848 de unități, care au fost comandate, vor fi livrate începând cu a doua jumătate a anului 2022 (în total au fost comandate 1.064 de camioane).

Aceste 1.064 de camioane sunt propulsate de motoare FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas, și dispun de rezervoare de CNG cu o capacitate de 1.052 de litri, cele mai mari disponibile, cu obiectivul de a oferi o autonomie de 620 de km (aproximativ 385 de mile) între realimentări.

Cele 848 de unități care vor fi livrate în 2022 vor fi echipate, de asemenea, cu IVECO Driver Pal, companionul vocal al șoferului, bazat pe tehnologia Alexa de la Amazon.

„Am dus o activitate de pionierat în tehnologia de propulsie pe gaz natural timp de 25 de ani, dezvoltând soluții care permit operatorilor să obțină imediat reduceri semnificative ale emisiilor poluante. Colaborarea cu lideri globali precum Amazon este o dovadă a angajamentului nostru față de obiectivele industriei de a decarboniza transporturile până în 2050. Să nu uităm că un camion CNG alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO2 cu până la 95% “well-to-wheel”, contribuind eficient la procesul de decarbonizare," a declarat Gerrit Marx, CEO Iveco Group.

Iveco este un brand al CNH Industrial N.V., lider global în sectorul bunurilor capitale, cu experiență industrială recunoscută, o gamă largă de produse și prezență mondială.

Sursa foto: Iveco

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri