Renault a făcut publică o primă imagine cu noul concept pe care îl va prezenta în luna mai. Producătorul francez este zgârcit în detalii. Acesta doar descrie viitoarea mașină ca fiind una "care simbolizează angajamentul său pentru o strategie sustenabilă".

Noul concept Renault va fi echipat cu un motor alimentat cu hidrogen și a fost proiectat sub conducerea lui Gilles Vidal, director de design al companiei franceze. Despre viitoarea mașină, care va fi prezentată în luna mai, se mai spune că "simbolizează angajamentul său pentru o strategie sustenabilă: preocupare faţă de mediu, siguranţă, incluziune".

Francezii au mai precizat că inovaţiile tehnologice de la bordul viitoarei maşini garantează siguranţa şoferului şi a pasagerilor.

Renault pune accept și pe automobilele electrice şi tocmai de aceea susţine că noul concept face parte din obiectivul propus, acela de a avea până în anul 2030 un portofoliul format integral din modele cu zero emisii.

În altă ordine de idei, producătorul francez a anunţat că anul trecut a revenit pe profit, după doi ani de pierderi. Renault a înregistrat în 2021 un profit net de 888 milioane de euro (un miliard de dolari). În 2019, Renault a înregistrat pierderi de 141 milioane de euro, primele din ultimii zece ani, iar în 2020 a raportat pierderi masive, de 8,01 miliarde de euro, conform Agerpres.ro.

Majorarea vine în urma începerii unui vast proces de restructurare, pentru reducerea costurilor fixe, compania urmând să se concentreze din nou pe cele mai profitabile modele şi pieţe.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Razvan Necsulescu
Răzvan a lucrat la cinci televiziuni în București: PRO TV, Kanal D, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 1. Originar din Târgoviște, a început ca jurnalist în Capitală în anul 1996 la Sport XXI. Ulterior, a lucrat la Gazeta Sporturilor şi la Prosport. A mai fost redactor-şef de reviste de integrame la Editura Flacăra şi jurnalist la Asociaţia pentru Monitorizare Prospecţie Mediu şi Ecologie. A decis să se alăture Redacției Wall-Street.ro pentru că acest lucru...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri