Pentru foarte multe persoane deținerea unui autovehicul este o banalitate. Această situație se datorează numărului foarte mare de autovehicule second hand importate din străinătate. Creșterea puterii de cumpărare este un alt motiv pentru care deținerea unui autovehicul este privită ca o banalitate de către un număr foarte mare de persoane. De asemenea, și programul de înnoire a parcului auto care este susținut de către guvern este un alt motiv care face ca deținerea unui autoturism să nu mai fie un lux așa cum era considerat în urmă cu 40 – 50 de ani de zile. Pe lângă multele avantaje oferite de către deținerea unui autovehicul există și o serie de dezavantaje. De fapt, unul singur. Însă, este foarte important.

Este vorba despre cheltuielile pe care un proprietar de autoturism le are din momentul în care achiziționează o mașină. Fie că este vorba despre un autovehicul nou sau second hand este clar că din momentul achiziționării unui autoturism apar și cheltuielile care trebuie să fie realizate pentru a putea utiliza în cele mai bune condiții autoturismul.

Cu toate că multe persoane care dețin un autovehicul se plâng că aceste cheltuieli sunt din ce în ce mai mari, există o serie de ponturi care trebuie să fie urmate pentru ca, cheltuielile necesare pentru întreținerea autovehiculului să fie cât mai mici și cât mai ușor de plătit.

Deținerea unui autovehicul nu trebuie să fie o povară financiară

Fiecare dintre noi dorește să cheltuie o sumă de bani cât mai mică dar să se bucure de o serie de privilegii. Un exemplu foarte bun în acest sens este situația creată de către achiziționarea unui autoturism. O astfel de acțiune vine la pachet cu o serie de responsabilități, responsabilitatea financiară fiind una dintre responsabilitățile de care trebuie să țină cont oricare persoană care dorește achiziționarea unei mașini. Pentru ca impactul financiar pe care îl are o astfel de decizie asupra propriului buget să fie cât mai mic trebuie ținut cont de o serie de aspecte, câteva dintre cele mai importante ponturi fiind următoarele:

  • Autoturismul trebuie să fie menținut în cea mai bună stare tehnică pe tot parcursul utilizării acestuia. Cu toate că respectarea unui astfel de pont poate presupune apelarea destul de des la serviciile oferite de către un service auto, este mult mai ieftin să tratezi micile probleme tehnice decât să tratezi marile probleme care vor apărea ca urmare a ignorării apariției micilor probleme tehnice. Așadar, este recomandat ca fiecare proprietar de autoturism să aibă revizia tehnică la zi și să apeleze la serviciile unui service auto ori de câte ori mașina se confruntă cu o problemă tehnică. Atenție! Service-ul auto trebuie să fie unul specializat pentru ca problema tehnică avută de către autovehicul să poată fi remediată în cele mai eficiente condiții.
  • Stilul de condus nu trebuie să fie unul agresiv. Pe lângă faptul că un stil de condus prudent contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere, contribuie și la scăderea consumului de combustibil. Având în vedere că prețul combustibilului a crescut destul de mult în ultimul timp, se va observa o scădere a cheltuielilor în cazul în care va fi abordat un stil de condus mai prudent.
  • Consumabilele trebuie să fie schimbate la timp și trebuie să fie înlocuite cu produse de cea mai bună calitate. Persoanele care consideră că economisesc bani în cazul în care amână înlocuirea consumabilelor sau le înlocuiesc cu unele de proastă calitate comit o greșeală care va fi plătită aspru din punct de vedere financiar. Abordarea unei astfel de strategii face ca deținerea unui autovehicul să devină o adevărată povară din punct de vedere financiar.
  • Alegerea celei mai bune variante atunci când trebuie achiziționată o asigurare de răspundere civilă auto. Fără deținerea unei astfel de asigurări nu se poate circula în condiții legale cu autovehiculul. Persoanele care dețin cel puțin un autoturism știu că prețul unei astfel de asigurări a crescut foarte mult în ultimii ani de zile. Cu toate acestea, există anumite aspecte care trebuie avute în vedere pentru a putea diminua cât mai mult din prețul care urmează să fie plătit pentru achiziționarea unui rca ieftin. Câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie avute în vedere pentru a plăti cât mai puțin pentru achiziționarea unui rca sunt următoarele:
    • a. Abordarea unui stil de condus care să prevină comiterea accidentelor auto. Este foarte bine știut faptul că șoferii care comit accidente auto sunt obligați să plătească mai mult pentru achiziționarea unui rca.
    • b. Detaliile tehnice ale motorului influențează valoarea care trebuie să fie plătită pentru a putea achiziționa un RCA. Pentru că autovehiculele puternice sunt implicate adesea în accidente rutiere s-a stabilit că proprietarii acestora trebuie să plătească mai mult în momentul în care achiziționează un rca.
    • c. Firma de la care se achiziționează rca-ul trebuie să fie serioasă, să aibă o experiență cât mai mare în domeniul asigurărilor auto și să ofere tot suportul necesar în cazul în care autovehiculul este implicat într-un accident auto.

Nu în ultimul rând, evitarea primirii amenzilor rutiere este un alt pont care trebuie să fie respectat de către posesorii de autovehicule care nu doresc ca deținerea unui autovehicul să cauzeze probleme financiare. De asemenea, evitarea primirii amenzilor este o foarte bună strategie și pentru evitarea comiterii accidentelor rutiere. Așadar, evitarea primirii amenzilor îi face pe șoferi să rămână cu banii în buzunar dar și să ofere un nivel de siguranță tuturor participanților la trafic.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri