CNAIR a reziliat astăzi contractul pentru secțiunea Chiribiș – Biharia a autostrăzii Transilvania, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

”A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reușit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcția ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârșitul acestui an (2022).

”CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp. Modificarea recentă a legislației privind achizițiile publice va ajuta la urgentarea procedurilor și nu va mai trebui astfel să pierdem ani de zile pentru reluarea lucrărilor, ca în trecut. Șantajul constructorilor care vor bani fără să muncească s-a încheiat”, a mai precizat ministrul.

A fost desemnat câștigătorul pentru execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești

Cu toate acestea, șoferii din România au parte și de o veste bună. A fost desemnat câștigătorul pentru execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit informațiilor furnizate de acesta, partea tronsonului care traversează Carpații, Secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km, iar

  • perioada contractuală de proiectare este de 12 luni
  • perioada pentru construcție este de 45 de luni.

”Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului”, precizează Grindeanu.

Asocierea italiano-română care a câștigat acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3:

  • 95 de poduri și pasaje
  • 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)
  • 1 Nod rutier la Cornetu
  • 1 Nod rutier la Văleni
  • 1 Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu - Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 Secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri