AvtoVAZ, cu acordul cu grupului francez Renault, va păstra întreaga gamă de modele Renault în fabrica Togliatti sub marca Lada, a declarat directorul departamentului industrie auto și inginerie feroviară al Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Denis Pak.

AvtoVAZ, cu acordul cu grupului francez Renault, care a transferat în proprietatea Federației Ruse un pachet de 68% din acțiunile producătorului auto rus și 100% din acțiunile uzinei din Moscova, va păstra întreaga gamă de modele Renault în fabrica Togliatti sub marca Lada, a declarat directorul departamentului industrie auto și inginerie feroviară al Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Denis Pak.

Renault renunță la Rusia. Cât de afectată este Dacia de exit-ul francezilor?

„S-a ajuns la un acord cu Renault privind menținerea întregii linii de vehicule AvtoVAZ cu posibilitatea de a dezvolta produse și de a lansa noi produse în conformitate cu planurile pe care AvtoVAZ le avea deja”, a spus oficialul.

Este oficial! Renault pleacă din Rusia. Cine a preluat afacerile francezilor

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat noul management al AvtoVAZ, care va înlocui echipa franceză, va prezenta o nouă strategie de dezvoltare a companiei, ținând cont de acordurile la care s-a ajuns.

„Aș dori să vorbesc separat despre posibilitatea de a produce mașini Renault Duster la AvtoVAZ, dar sub marca Lada. Am ajuns la un acord cu Renault în acest sens. Modelul va fi lansat în producție la fabrica Togliatti”,

Denis Pak, director departament auto în Ministerul Industriei din Rusia

Oficialul rus a adăugat că în prezent se lucrează pentru găsirea de alternative la importul de componente auto în Federația Rusă. „Desigur, există probleme de logistică. Furnizorul, din anumite motive, nu poate sau refuză să furnizeze componente. Deci, fie se ia decizia de a le produce în țara noastră, fie există furnizori în alte țări. De exemplu, luăm în considerare fabrici din China, Turcia, Iran și alte țări care nu au impus sancțiuni țării noastre”, a spus Pak, scrie Interfax.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri