Pasajul Domnești, unul dintre proiectele așteptate cu sufletul la gură de șoferi, mai ales de către cei care tranzitează centura ocolitoare Bucureștiului, va fi dat în trafic la 15 noiembrie 2022. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Iată în ce stadiu sunt lucrările:

  • S-a finalizat montarea ultimelor elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru, rampa de coborâre spre Chiajna și continuă această activitate la ultimele două rampe: urcare spre Bucuresti, respectiv urcare/coborâre spre și dinspre Domnești.
  • Continuă armarea, cofrarea și turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborâre spre și dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre București și rampa de urcare dinspre Bragadiru.
  • Continuă montarea parapetului metalic de protecție pe toate zonele pasajului.
  • Continuă armarea, cofrarea și turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna, rampa de coborâre spre București și la rampa de urcare spre Bragadiru.
  • A avut loc ultima turnare a betonului la inelului central, pe zona rosturilor de dilatare.
  • A început realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre București.
  • Continuă montarea balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului.
  • Continuă montarea stâlpilor pentru iluminat.
  • Continuă realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Pasajul Domnești – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri și a costat 91,5 milioane lei.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018. Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje. Odată cu intrarea în insolvență a constructorului principal Straco, lucrările au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Sursa foto: Ionel Scriosteanu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri