Shuhei Komatsu, fondatorul companiei japoneze Aerwins, care a dezvoltat prototipul XTurismo, a fost și rămâne un mare fan al seriei Războiul stelelor, producție care l-a și inspirat de altfel să creeze vehiculul zburător prezentat la Detroit.

"Mi-am dorit mereu să aduc la viață ceva din filmele respective", a declarat acesta cu ocazia cunoscutului eveniment auto din Detroit, spunând chiar că XTurismo ar fi asemenea unuia dintre vehiculele rapide folosite de partea întunecată a Forței, reprezentată de Darth Vader, conform Detroitnews.

În realitate, proptotipul cântărește 229 kilograme și are o autonomie de zbor de cca. 40 de minute la o viteză maximă de 100 km/h, conform carscoops..

Prețul nu este însă unul tocmai mic, un astfel de model costând în prezent 777.000 de dolari.

Fondatorul companiei, Shuhei Komatsu, crede însă că acest vehicul ar putea fi oferit publicului la prețul de 50.000 de dolari în anul 2025.

Cât privește propulsia XTurismo, aceasta este asigurată de un motor hibrid Kawasaki, care este electric, dar poate funcționa și pe gazolină.

Dezvoltarea acestui prototip vine în contextul în care, în Japonia, nu este nevoie de deținerea unui permis special pentru a opera un astfel de vehicul zburător, ceea ce nu este cazul în Statele Unite.

De asemenea, în marja Salonului auto de la Detroit, președintele american Joe Biden a anunțat o investiție de 900 de milioane de dolari într-o rețea de stații de încărcare pentru vehicule electrice, rețea ce ar urma să fie dezvoltată în 35 de state americane.

Planul administrației Biden este ca 50% dintre vehiculele vândute în Statele Unite până în anul 2030 să fie electrice.

Sursa foto: Shutterstock / StreetVJ

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri