Tesla rechema peste un milion de mașini din cauza unei probleme cu geamurile sale automate, potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), relatează BusinessInsider.

Sistemul automat de inversare de pe geamurile unor vehicule ar putea să nu acționeze în mod corect, se arată într-un dosar NHTSA. Acest sistem ar trebui să fie unul de siguranță, astfel încât, de exemplu, dacă unui pasager riscă să-i fie prinsă mâna în momentul închiderii geamului, sistemul ar trebui să intervină și să inverseze închiderea.

Potrivit NHTSA în momentul de față 1.096.762 de vehicule produse de compania lui Elon Musk s-ar putea confrunta cu această problemă, motiv pentru care constructorul este nevoit să le cheme în service.

Vehiculele în cauză „nu respectă” cerințele standardele federale de siguranță pentru autovehicule cu privire la geamurile acționate electric, se mai arată în documentele NHTSA.

Modele care ar putea avea aceste probleme sunt Tesla Model 3 fabricate între 2017 și 2022, modelele Tesla Model Y fabricate între 2020 și 2021, precum și anumite variantele Tesla Model S și Model X produse între 2021 și 2022.

Problema a fost detectată pentru prima dată în august a acestui an. La închidere, geamul poate exercita mai multă forță decât este necesar înainte de a se retrage. Acest lucru ar putea prezenta un risc de „rănire” pentru șofer sau pasager, conform documentului.

Autoritățile americane spun că Tesla nu a primit nicio reclamație privind vreun incident de rănire din cauza acestei defecțiuni.

NHTSA anunțat că este așteptat ca Tesla să efectueze o actualizare gratuită a software-ului pentru sistemul automat de inversare a ferestrelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri