Un proiect de lege aflat în dezbatere le oferă cetățenilor din New York posibilitatea de a fi recompensați financiar dacă le raportează autorităților mașinile parcate ilegal.

Mașinile parcate ilegal, fie că sunt pe pistele de biciclete sau pe trotuar, împing pietonii pe carosabil pentru a le ocoli. Un membru din consiliul orașului New York susține un proiect de lege prin care pietonii pot raporta mașinile care blochează pistele de biciclete, intrările în anumite instituții sau trotuarele, conform Bloomberg.

Cetățenii care vor prezenta dovezi cu asemenea autovehicule, ar putea câștiga 25% din amenda de 175 de dolari, propusă în proiectul de lege. Autorul proiectului de lege precizează că este nevoie de o astfel de lege pentru că autoritățile nu dau îndeajuns de multe amenzi celor care parchează ilegal. Deși numărul amenzilor a crescut în 2022, față de 2021, este cu aproape 50% mai mic față de numărul de amenzi aplicate înainte de pandemie.

”Văd riscurile care apar din cauza parcatului ilegal în fiecare zi”, precizează Restler, care este biciclist. Acesta punctează faptul că riscurile sunt și mai mari în momentul în care ne gândim la mamele cu cărucioare sau la persoanele cu dizabilități, care sunt nevoite să coboare de pe trotuar și să meargă pe carosabil din cauza mașinilor parcate ilegal.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri