Ferrari este printre cele mai cunoscute și apreciate brand-uri din lume, iar mașinile sale parcă nu dezamăgesc niciodată. Dar acest statut special nu este ușor de menținut, iar inginerii de la Maranello lucrează la foc continuu deoarece ritmul lansărilor este unul accelerat până în 2026. Doar în acest an, Ferrari va lansa patru modele noi, iar un nou hyperca și modele hibride și electrice sunt la coadă.

Ferrari își continuă planul de reînnoire și reîmprospătare a gamei sale de modele, iar următorii ani se anunță a fi unii plini cu lansări ale Căluțului Cabrat. Dacă anul trecut toată atenția a fost ațintită asupra SUV-ului Ferrari Purosangue, care este atât de căutat că Ferrari a întrerupt procesul de comandă, anul 2023 ar putea aduce noi modele de stradă, dar și de circuit.

Informația că Ferrari vrea să prezinte patru noi modele până la finele anului acesta a apărut în cadrul raportului său fiscal pentru anul 2022 în care a anunțat, ca aproape în fiecare alt an din memoria recentă, vânzări record. Italienii nu au spus, însă, care vor fi aceste modele, astfel că fiecare este liber să-și imagineze ce ar putea să pregătească Ferrari. Putem, totuși, să tragem niște concluzii pe baza prototipurilor camuflate pe care Ferrari le-a testat în ultimele luni.

Ferrari vrea să înlocuiască mai multe modele „cu vechime” din gamă

Ferrari 812 Superfast, grand tourer-ul cu un motor V12 de 6,5 litri va împlini șase ani în 2023, iar un înlocuitor este pe drum. Noul model ar trebui să păstreze agregatul în 12 cilindri, dar hibridizarea este aproape inevitabilă. Lucrul acesta nu este, însă, o problemă dacă ne uităm la performanțele lui 296 GTB. În plus, un alt model vechi din familia Ferrari este Portofino, un GT ceva mai mic care este disponibil și ca roadster.

Planurile Ferrari pentru 2023. Via CarBuzz.com

Dacă modelul Roma a înlocuit, practic, Portofino Coupe, varianta decapotabilă nu are încă un înlocuitor, dar Ferrari testează o Roma fără acoperiș. Aceste două modele par a fi aproape de lansare, iar Ferrari ne-ar putea oferi și o variantă mai extremă a lui F8. Ca și continuator al ADN-ului modelelor 458 și 488, este de așteptat ca Ferrari să vină și cu o versiune cu personalitatea lui 458 Speciale sau 488 Pista. Un Lamborghini Huracan STO a fost văzut pe circuitul de la Fiorano ceea ce sugerează că Ferrari îl folosește pe post de reper de performanță pentru modelele sale.

Au mai fost observate și prototipuri care ascund niște elemente aerodinamice atent studiate adăugate caroseriei sculptate a lui SF90. O versiune sportivă de stradă, dar setată pentru circuit este probabilă, deși nu poate fi eliminată din discuție nici un model 100% de circuit care să se alăture seriei FXX. În fond, toate aceste modele de teste au fost văzute pe parcursul anului trecut, deci mașinile nu sunt prea departe de a intra în producție.

Teaser-urile n-au lipsit în ultima perioadă

Știm deja că un înlocuitor pentru hypercar-ul hibrid LaFerrari nu va veni înainte de 2024, deci acesta n-ar trebui să se numere printre noutățile din acest an, iar Ferrari ar putea să mai amâne lansarea unui nou model din seria Icona (din care fac parte SP1, SP2 și Daytona SP3). Cert este că electrificarea face parte din ambițiile de viitor Ferrari, iar un Purosangue 100% electric bate la rândul său la ușă, căci varianta standard este deja hibridă.

Sursa foto: Ferrari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri