Ford a pus bazele unei subsidiare proprii care va avea sarcina să dezvolte noi tehnologii pentru conducere asistată și conducere autonomă folosindu-se de inteligență artificială (AI). Denumită Latitude AI, noua entitate preia câteva sute de angajați de la fostul start-up Argo AI în care investise atât Ovalul Albastru, cât și Ford.

În toamna anului trecut scriam despre decizia giganților Ford și Volkswagen de a retrage susținerea de miliarde de dolari pe care o oferiseră companiei Argo AI. Acest start-up fusese creat pentru a dezvolta tehnologii de conducere autonomă, scopul final fiind operarea de taxiuri 100% autonome. Așa cum scriam, însă, și anul trecut, nu există pe piață mașini 100% autonome. Sistemele existente, adică cele de tipul Tesla Autopilot, oferă autonomie de nivel 2 sau de nivel 3, care permite mașinii să ruleze fără input din partea șoferului, dar care nu poate lua decizii de trafic în timp real și, deci, este nevoie ca șoferul să fie mereu gata să preia controlul mașinii.

Practic, după ce a pierdut 2,7 miliarde de dolari în urma eșecului Argo AI, Ford a decis să mai bage o fisă, dar să o facă 100% in-house. Astfel, 550 de foști angajați Argo AI au fost aleși pentru a ajuta la dezvoltarea unor tehnologii care să îmbunătățească sistemul actual BlueCruise. Acesta oferă, deja, posibilitatea de conducere pe autostradă fără ca șoferul să țină mâinile pe volan, dar sistemul nu echipează decât anumite modele Ford. Pe viitor, noile versiuni ar trebui să fie capabile să te ghideze „eyes-off” - adică să ai încredere să-ți iei ochii de la drum în timp ce AI-ul te conduce.

„Credem că tehnologiile de rulare autonomă vor îmbunătăți siguranța rutieră și vor reduce nivelul de stres pentru clienți în viitor,” se arată într-un comunicat Ford. Americanii l-au pus la conducerea Latitute AI pe Sammy Omari, cel care ocupă deja funcția de director executiv al ADAS Technologies. Sediul Latitude AI se va afla în Pittsburgh, PA, dar va colabora cu birouri din Dearborn, MI, unde se află cartierul general Ford, și Palo Alto, CA.

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri