Porsche și HIF Global, compania din Chile alături de care germanii au construit fabrica din Haru Oni, în apropiere de Punta Arenas, vor construi cea mai mare fabrică în care se vor produce e-fuels (combustibili sintetici). Acesta este considerat a fi următorul pas în dezvoltarea înlocuitorului benzinei și al motorinei.

Germania a reușit să-și impună punctul de vedere în disputa cu Uniunea Europeană. În timp ce decizia de a interzice comercializarea mașinilor noi pe benzină și motorină rămâne în picioare, oficialii de la Bruxelles au ascultat și cererile venite de la cea mai mare economie europeană. Astfel, politicienii din Berlin au cerut ca legislația să includă și o excepție care să se aplice, după 2035, mașinilor alimentate cu așa-numiții e-fuels, adică niște combustibili sintetici care sunt (aproape) nepoluanți.

Porsche se numără printre constructorii care susțin combustibilii sintetici deoarece această soluție ar putea extinde durata de viață a motoarelor cu ardere internă. Tocmai de aceea, germanii au investit 75 de milioane de dolari într-o fabrică din America de Sud care a început să scoată primele butoaie cu combustibil alternativ. De asemenea, și grupul Stellantis testează potențialul combustibililor alternativi ca o soluție de tip „drop-in” pe motoarele existente în cadrul concernului.

Acum, Porsche a anunțat că, din 2024, va începe construcția unei fabrici de dimensiuni record care se va afla în statul american Texas. „Acesta este următorul pas în efortul de a transforma e-fuels în niște combustibili viabili din punct de vedere comercial. Acum că am primit toate aprobările necesare, vom putea începe construcția celei mai mari uzine de acest fel din lume în care vom putea scoate aproximativ 750 de milioane de litri de combustibil pentru transporturi și e-benzină”, a spus Meg Gentle, Director Executiv al board-ului HIF Global.

Cât costă combustibilii alternativi și când vor ajunge pe piață

Porsche și HIF estimează că fabrica va putea funcționa la capacitate maximă din 2027. Conform hydrogeninsight.com, HIF Global va avea nevoie să extragă 300.000 de tone de hidrogen verde pe an, respectiv aproximativ 2 milioane de tone de CO2 „reciclat”. Aceste ingrediente sunt apoi combinate pentru a produce 1,4 milioane de tone de metanol care poate fi utilizat în industria petrochimică sau ca și combustibil de transport. Pentru a se ajunge la e-fuels, mai sunt necesari și alți pași de rafinare.

Compania HIF Global nu a explicat de unde va extrage CO2-ul și hidrogenul necesare în proces. În cazul uzinei din Chile, locația a fost aleasă în așa fel încât să se profite de vântul puternic ce bate aproximativ 270 de zile pe an. Criticii combustibilor alternativi spun că această tehnologie nu are viitor prin comparație cu cea electrică.

Transport & Environment (T&E) a arătat că, dacă în cazul energiei electrice produse de o centrală aproximativ 77% ajunge la roată la un EV, doar 13% din energie ajunge pe șosea în cazul procesului de producție al combustibilor sintetici (e-fuels, nu biofuels, unde situația este alta). Tot T&E susține că, în 2035, producția globală de e-fuels nu va fi îndeajuns decât pentru 2% din mașinile de pe șosele.

Stellantis, de pildă, susține că rămâne fidel planului său de electrificare, urmând să ofere doar EV-uri începând cu 2030, în Europa. Cu toate acestea, soluția combustibililor sintetici e văzută ca o soluție pentru automobilele mai vechi care vor rămâne pe șosele și după 2035.

În plus, costul producerii de e-fuels este extrem de mare, mai ales din cauza capacităților de producție foarte limitate. Întreaga capacitate de producție a fabricii-concept din Chile făcută cu banii Porsche s-a îndreptat către Supercupa Porsche, care rulează folosind e-fuels. În acest context, combustibilul de la uzina sud-americană este foarte scump, costând aproximativ 50 de euro pe litru în condițiile în care nu există colț în UE în care benzina să coste peste 2 euro pe litru.

Cei de la HIF Global, însă, susțin că prețul e-fuels va scădea accelerat odată ce se vor construi mai multe puncte de producție, estimând un preț de doar 2 euro pe litru în viitor. În România, un litru de benzină premium costă între 7,07 și 7,37 lei pe litru (1,5 euro pe litru). De asemenea, cele mai reduse prețuri pentru e-fuels, în prezent, se învârt în jurul a 10 euro pe litru.

Sursa foto: Porsche

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri